Josep Maria Figueres presentarà el llibre 'La Veu de Catalunya' a l'Abacus


  • Comparteix:

'La Veu de Catalunya' és l'últim llibre de J.M.Figueres.

'La Veu de Catalunya' és l'últim llibre de J.M.Figueres.

L'escriptor i historiador santcugatenc Josep Maria Figueres presenta el 15 de setembre a la llibreria Abacus el seu llibre 'La Veu de Catalunya', on repassa la trajectòria de l'influent diari del mateix nom. A l'octubre, el també professor de la UAB oferirà una xerrada en el programa d'actes de commemoració del Tricentenari.

La presentació del llibre 'La Veu de Catalunya' tindrà la presència dels historiadors Jordi Casassas, Joaquim Nadal, Jaume Sobrequés i l'autor del llibre. La presidenta d'Òmnium Sant Cugat, Rosa Maria Caballé, presentarà i moderarà l'acte, que començarà a dos quarts de vuit del vespre a la llibreria Abacus.

L'autor del volum explica la història de la capçalera catalana, la relació amb una vintena dels seus col·laboradors, i inclou reproduccions de les seves pàgines conjuntament amb una antologia gràfica. Una recopilació que permet entendre, afirma Figueres, la importància d'un diari que va influir decisivament en la creació de la Mancomunitat de Catalunya per perdre després importància pel seu caràcter 'conservador i possibilista'.

Josep Maria Figueres

És una recopilació de materials d'un diari que va tenir moltes influència. Gràcies a ell vam tenir la Mancomunitat.


Figueres també serà l'encarregat d'oferir una conferència dins dels actes de commemoració del Tricentenari. El 7 d'octubre, a la sala de conferències del Museu del Monestir, Figueres analitzarà 'El conflicte polític de les relacions Catalunya-Espanya als mitjans de comunicació escrits'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.