Roger Comella i Carles Velat busquen finançament a Internet pel seu curt


  • Comparteix:

Els creadors esperen que el projecte vegi la llum a finals d'any / Foto: Mambo Produccions

Els creadors esperen que el projecte vegi la llum a finals d'any / Foto: Mambo Produccions

Els cineastes santcugatencs Roger Comella i Carles Velat preparen el curtmetratge 'Operación preferente' que vol explicar la història d'un segrest a un director de banca. El film es finançarà amb aportacions de la ciutadania a través d'un projecte de micromecenatge per Internet.

Basada en fets reals, 'Operación Preferente' explica la història de tres jubilats que, a causa de patir frau bancari de les accions preferents, decideixen segrestar el director d'una entitat bancària. Els directors qualifiquen el curtmetratge de 'thriller social' i Roger Comella assegura que la situació d'impunitat respecte el sector financer ha estat el motiu que els ha fet embarcar en el rodatge.

Roger Comella

La nostra motivació principal és la impunitat dels directors de bancs, aquesta gent que ens ha arruïnat i segueixen al carrer


Els cineastes han optat per la plataforma de micromecenatge Verkami per aconseguir fons per fer el curt. Els santcugatencs demanen un mínim de 3.000 euros ja que, segons ells, és la quantitat necessària per poder fer la pel·lícula mínimament creïble. Carles Velat, l'altre director del curtmetratge, ha explicat a Cugat.cat que han triat la plataforma Verkami ja que no poden aconseguir finançament d'altra manera. Els impulsors del projecte diuen que els bancs no volen que s'expliqui aquesta història, i les subvencions i els circuits comercials són molt escassos i és molt difícil accedir-hi.

En només tres dies de campanya per la xarxa, els santcugatencs ja han assolit fins a 565 euros dels usuaris. Comella i Velat es mostren sorpresos per la bona rebuda que està tenint el projecte, i esperen començar el rodatge a l'octubre. Si els terminis es compleixen i aconsegueixen els diners per fer-lo, el curt estaria disponible a finals d'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.