'Els altres noucentistes' arribarà a Sant Cugat al setembre del 2015


Temes relacionats

La Casa Aymat acollirà la mostra 'Els altres Noucentistes' (20/ago/14)


  • Comparteix:

El museu de Sant Cugat aportarà aquesta obra a l'exposició

El museu de Sant Cugat aportarà aquesta obra a l'exposició

El director del Museu Sant Cugat, Lluís Campins, ha avançat a Cugat.cat que l'exposició 'Els altres Noucentistes', promoguda per la xarxa de museus locals de la Diputació, arribarà a Sant Cugat el setembre del 2015. La Casa Aymat s'ha sumat a la gira d'any i mig, aportant obres del seu fons a una mostra que vol reinterpretar aquest corrent artístic iniciat al país a principis de segle.



Aquesta exposició itinerant que es podrà veure a Sant Cugat el setembre de 2015 vol mostrar al públic el Noucentisme a través d'obres que habitualment no s'han utilitzat com a exemple d'aquest moviment artístic. L'exposició 'Els altres Noucentistes' neix de la col·laboració entre els diferents centres de la xarxa de museus locals de la diputació, on cada espai ha aportat les obres que té d'aquest període de l'art català.

El director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, ha explicat a Cugat.cat que l'objectiu de l'exposició és redescobrir el Noucentisme cultural i polític a través dels objectes que han perdurat.

Lluís Campins

A partir dels fons dels diferents museus, explica contingut cultural i polític del Noucentisme.


La mostra té un fil conductor temàtic que permet agrupar les obres en cinc grans àmbits: La Mancomunitat i el Noucentisme; el territori i la gent; l'exaltació dels oficis artístics; la impremta com a bell art i la modernitat. L'obra que ha aportat el museu de Sant Cugat és la d'un tapís del Museu del Tapís Contemporani de Sant Cugat, 'Diana Caçadora', de Tomàs Aymat, que va veiure i crear durant aquest període. En aquest recorregut pel Noucentisme també es poden veure obres procedents del fons del Museu d'Art de Sabadell, de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, del Museu Abelló, de la Fundació Municipal d'Art de Mollet, de Thermalia, del Museu de Caldes de Montbui, de la Fundació Palau, del Centre d'Art de Caldes d'Estrac, del Vinseum, del Museu de les Cultures del Vi de Vilafranca, i del Museu d'Art de Cerdanyola, on la mostra ha donat el tret de sortida.

A banda de Sant Cugat, l'exposició també arribarà a Manresa, Mollet, Sabadell, Caldes de Montbui, Vilafranca i Canet de Mar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.