La biblioteca Gabriel Ferrater es convertirà en un espai d'arts plàstiques


Temes relacionats

El ple aposta per ampliar la Gabriel Ferrater per adaptar-la a les necessitats (17/feb/14)


  • Comparteix:

L'actual biblioteca Central es convertirà en un espai d'arts plàstiques

L'actual biblioteca Central es convertirà en un espai d'arts plàstiques

L'edifici on està ubicada l'actual biblioteca Central Gabriel Ferrater es convertirà en un espai d'arts plàstiques en els propers anys. El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha explicat a Cugat.cat que un dels grans projectes previst per al proper mandat és traslladar l'equipament bibliotecari en uns terrenys del parc de Ramon Barnils. L'objectiu és construir una nova Biblioteca Central amb més capacitat i donar resposta, alhora, a una àrea 'deficitària'.

Sant Cugat tindrà una nova biblioteca abans del 2019, com ja va aprovar el ple municipal al gener passat. L'actual Gabriel Ferrater es traslladarà a un edifici de nova construcció al parc de Ramon Barnils, a tocar de la Rambla del Celler. El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha explicat que la proposta plantejada passa per alliberar l'actual equipament per destinar-hi les activitats plàstiques que es fan actualment a la Casa Mònaco i altres de noves per donar resposta a aquesta 'àrea deficitària' que té Sant Cugat.

Xavier Escura

Seria una jugada rodona perquè per una banda aconseguim un equipament nou i per altra alliberem un d'existent per destinar-hir activitats plàstiques, que és una de les àrees deficitàries que tenim.


Escura ha afegit que la nova biblioteca tindrà més de 3.000 metres quadrats repartits en un espai de tres plantes amb una part soterrada. Tot plegat per minimitzar l'impacte urbanístic a la zona.

Xavier Escura

Serà una biblioteca del segle XXI i amb unes dimensions tan considerables que fins i tot per minimitzar l'impacte volumètric que pot representar pel teixit urbà es contempla que una part estigui soterrada. Serà com a mínim un edifici de dues o tres plantes.


Ara per ara no es poden concretar els terminis de construcció i la posada en marxa d'aquest equipament.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.