Sant Cugat es converteix en el centre de la poesia catalana


  • Comparteix:

El 14è Festival Nacional de Poesia se celebrarà a Sant Cugat del 19 al 26 d'octubre. L'edició d'enguany està dedicada al centenari del naixement del poeta Joan Vinyoli i s'emmarca en els actes de commemoració del Tricentenari. La voluntat dels organitzadors és reunir les veus més representatives de les lletres del país per donar visibilitat als poetes dels Països Catalans. És per això que el festival agafa enguany una dimensió nacional.

Per animar el públic a assistir al festival, la directora de l'Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, ha destacat uns versos de Joan Vinyoli, el poeta homenatjat.

Laura Borràs

'Vares venir fins on jo dormia / i em vas despertar / i em vas convidar a tenir set / una gran set per a la qual / et vas fer copa on jo la pogués beure'. És una metàfora del que esperem del festival.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha mostrat orgullosa de la dimensió nacional que adopta aquest festival nascut a Sant Cugat fa 14 anys i ha assegurat que l'edició d'enguany en serà la més ambiciosa.

Mercè Conesa

Sant Cugat està acostumada que cada any hi hagi poesia al carrer. Aquest any serem l'aparador de poesia de tot Catalunya. Hem d'estar orgullosos d'aquesta aposta de país.


Durant una setmana, més d'una quarantena propostes per a tots els públics ompliran de poesia tots els racons de la ciutat. Lectures poètiques, recitals, tallers de poesia, conferències i espectacles musicals, entre d'altres, són algunes de les propostes que s'oferiran a les biblioteques, llibreries, teatres, escoles i carrers de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.