Patrimoni Viu explicarà els fets del 1714 amb activitats pels voltants del Monestir


Temes relacionats

Patrimoni Viu recordarà els fets de 1714 amb una vintena d'activitats ( 5/set/14)

L'Escola d'Art i Disseny inventa el cartell promocional de Patrimoni Viu (16/ago/14)

Sant Cugat commemorarà el Tricentenari amb la implicació de les entitats (15/gen/14)


  • Comparteix:

Patrimoni Viu es desenvoluparà als voltants del Monestir per narrar la Guerra de Successió i la implicació de Sant Cugat en els fets de 1714. L'edició d'enguany de la fira, que tindrà lloc del 25 al 28 de setembre, inclou una vintena d'activitats i la participació de 14 entitats, que impulsen conferències, exposicions, un mercat d'època i concerts, entre altres propostes.

Com va avançar Cugat.cat, una vintena d'activitats formen la programació de Patrimoni Viu d'enguany, que se centrarà en els fets de 1714 amb motiu del Tricentenari. La iniciativa busca transmetre la implicació local en la Guerra de Successió a través d'exposicions, jocs, tallers i propostes per a totes les edats. Aquesta edició té la participació de 14 entitats, com ara l'Esbart, la Societat Coral La Lira, l'Escola d'Art i Disseny i Artracta, que treballaran per traslladar la ciutat 300 anys enrere. A més, Patrimoni Viu canvia d'ubicació respecte l'any anterior i es trasllada als voltants del Monestir ja que aquest espai va ser l'epicentre històric de l'època, tal com ha explicat el director dels Museus de Sant Cugat, Lluís Campins.

Lluís Campins

Històricament, l'epicentre de la implicació santcugatenca al conflicte és el Monestir. És el lloc més adient per fer-hi la fira.


Més enllà del contingut històric, Patrimoni Viu també impulsa la cohesió social entre entitats i fomenta la participació ciutadana a la iniciativa. El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha subratllat la importància de la iniciativa per recuperar el patrimoni local i donar visibilitat al teixit social.

Xavier Escura

S'ha convertit en una activitat de ciutat capdavantera pel que fa a la cohesió d'entitats i a la recuperació de patrimoni local.


Totes les activitats de Patrimoni Viu són gratuïtes i no requereixen inscripció prèvia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.