Valldoreix exposa per primera vegada peces del jaciment de Can Cabassa


Temes relacionats

El pregó de la Festa Major de Valldoreix elogia el territori i la seva escola (13/set/14)

Èxit rotund de les visites guiades al jaciment de Can Cabassa (23/mar/09)


  • Comparteix:

La mostra es pot visitar a la sala d'exposicions de l'EMD / Foto: EMD de Valldoreix

La mostra es pot visitar a la sala d'exposicions de l'EMD / Foto: EMD de Valldoreix

La sala d'exposicions de l'EMD de Valldoreix acull una mostra de diferents peces trobades en la primera excavació al jaciment de Can Cabassa. A l'exposició, que s'ha inaugurat aquest dissabte en el marc de la festa major del territori i es podrà veure durant sis mesos, es mostren estris de cuina, àmfores i terrissa romana.

Les peces que formen la mostra han estat cedides pel Museu de Sant Cugat. El seu director, Lluís Campins, ha explicat que il·lustren la importància de la vila de Can Cabassa durant l'època romana, tant arquitectònicament com en l'agricultura de la zona.

A més, Campins ha destacat que aquesta exposició permet portar fora del Museu diferents peces i ensenyar el passat de la ciutat als santcugatencs.

Lluís Campins

Era una oportunitat per poder portar fora del Museu els continguts i per tant explicar part de la història romana santcugatenca i de Catalunya.


La inauguració de la mostra s'ha emmarcat en el programa d'actes de la Festa Major de Valldoreix i s'ha desenvolupat conjuntament amb la presentació d'una exposició de pintures dels espais naturals del territori fetes per artistes locals.

A més d'aquestes dues inauguracions, la festa grossa de Valldoreix s'ha completat aquest dissabte amb una fira ambientada en el 1714, la representació de l'obra 'La Monyos' a càrrec del Grup de Teatre Espiral i una gincama d'aigua amb guerra de coixins, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.