Els fets del 1714 reviuen a Sant Cugat amb 'Onze.nou.CATorze'


Temes relacionats

El Festival Grec inclou un musical de Víctor Alexandre (10/jun/14)

Víctor Alexandre reviu el setge de Barcelona amb 'Onze. Nou. Catorze' (23/des/13)


  • Comparteix:

Els fets del 1714 han pres vida aquest diumenge al Teatre-Auditori amb el musical 'Onze.nou.CATorze (1714)', coescrit pel santcugatenc Víctor Alexandre, que ha emocionat el públic. El muntatge, en què ha participat una quarantena d'intèrprets santcugatencs, ha combinat la comèdia amb el drama i l'èpica per transmetre la història de la Guerra de Successió i la caiguda de Barcelona.

'Onze.nou.CATorze (1714)' arrenca amb l'aventura de l'Otger (Marc Balagué), un noi de 14 anys que viatja en el temps fins a l'11 de setembre del 1714. Allà, el protagonista entra en contacte amb els darrers resistents de Barcelona, viu el conflicte de primera mà i experimenta un viatge iniciàtic per trobar-se a si mateix. Les cançons de l'espectacle, elaborades pel músic Toni Xuclà, reforcen el caràcter emocional de l'obra, tal com ha explicat Víctor Alexandre.

Víctor Alexandre

La música és un vehicle meravellós. Les cançons són precioses i fan que la gent vibri amb més intensitat.


El muntatge reuneix dalt de l'escenari actors professionals i amateurs. Una quarantena d'intèrprets de Sant Cugat, coordinats per Teresa Canas, ha participat a la representació, que d'aquesta manera dóna visibilitat al talent local i mostra el teixit creatiu de cada poble, segons el director de l'espectacle, Pere Planella.

Pere Planella

Incorporem companyies amateurs. És molt ric, això de treballar conjuntament. És una experiència molt interessant.


L'obra barreja escenes humorístiques i moments tràgics per despertar les emocions del públic sobre aquest moment històric de Catalunya. Un dels actors, Josep Minguell, ha destacat la capacitat del muntatge de 'posar la pell de gallina'.

Josep Minguell

És un espectacle que arriba a la fibra i al sentiment. És divertit i alhora hi ha moments que posen la pell de gallina.


Aquesta emotivitat s'ha fet visible a Sant Cugat amb forts aplaudiments del públic i crits espontanis d'independència. 'Onze-nou.CATorze' neix d'un text teatral a càrrec de Víctor Alexandre i Roger Cònsul. L'obra es va representar al Festival Grec de Barcelona.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.