L'exposició 'Sculptoris Forma', Salvador Juanpere, ja té catàleg il·lustrat


Temes relacionats

Salvador Juanpere presenta el llibre de l'exposició 'Sculptoris forma' (17/set/14)

Salvador Juanpere homenatja Arnau Cadell amb l'exposició 'Sculptoris Forma' (29/abr/14)


  • Comparteix:

La presentació ha tingut lloc al Museu del Monestir

La presentació ha tingut lloc al Museu del Monestir

L'Ajuntament i el Museu de Sant Cugat han editat el llibre 'Salvador Juanpere: Sculptoris forma', un catàleg que recull les 12 peces que l'artista local ha exposat durant l'estiu al Claustre i que serveix per reivindicar la importància d'un diàleg entre les obres d'art i el seu entorn. En total s'han publicat 500 exemplars, que es podran adquirir a la botiga del Museu del Monestir.

Adaptar les seves obres a l'espai ideat per Arnau Cadell als segles XII i XIII va ser el repte que Juanpere es va marcar a l'hora de dissenyar 'Sculptoris Forma', una exposició que va aplegar 12 obres escultòriques fetes durant diverses etapes de la seva vida. Un objectiu que l'artista considera que ha assolit perquè les peces s'adapten, diu, a l'entorn medieval del Monestir.

Salvador Juanpere

Molt modestament m'he atrevit a establir un diàleg amb l'obra de l'Arnau Cadell.


Per Juanpere, la carrera d'un artista és molt llarga i, per tant, ha d'estar plena d'estímuls per buscar sempre l'originalitat. El santcugatenc ha afegit que aquesta experiència li servirà per buscar altres motivacions a partir d'ara.

De la seva banda, el regidor de Cultura, Xavier Escura, ha assegurat que es tracta d'una de les exposicions més importants que ha acollit el Claustre. El motiu, ha explicat, és que és una mostra que fa pensar l'espectador gràcies a l'impacte i el joc que té amb l'espai.

Xavier Escura

Ha sigut una de les exposicions més importants dels darrers anys. L'art contemporani va més enllà d'un gènere i fa pensar l'espectador.


En una línia molt semblant s'ha expressat el director del Museu, Lluís Campins, que ha destacat la bellesa plàstica i l'harmonia que han assolit les obres amb l'històric edifici. Campins ha manifestat que l'exposició va tenir un ressò especial.

Lluís Campins

No és la primera exposició d'art contemporani que fem però ha tingut un ressò molt important.


Per tots aquests motius s'ha decidit editar aquest llibre, per conservar d'alguna manera l'esperit de l'exposició i el seu èxit. De fet, a banda dels visitants que van acudir al Claustre expressament, també cal tenir en compte els assistents a les misses que van visitar l'exposició de manera espontània. Ara bé, la mostra va tancar prematurament a causa de les obres al Monestir per substituir una part del sostre malmès.

Totes les obres ja han tornat a mans de Juanpere excepte 'Socle des formes' (2012), de la qual l'Ajuntament té la propietat gràcies a una cessió. De moment es troba a la plaça de l'Om, a l'espera de trobar una ubicació més escaient.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.