El santcugatenc Enric Marco protagonitza la nova novel·la de Javier Cercas


Temes relacionats

Enric Marco: 'Té més pes dir que havies estat a un camp de concentració i no a una presó' (20/des/09)

El documental 'Ich Bin Enric Marco' es presenta al Festival de Locarno ( 7/ago/09)

Enric Marco vol tornar a l'Amical Mauthausen i prepara un llibre autobiogràfic (12/mai/06)

Enric Marco deixa la presidència d'Amical Mauthausen després de reconèixer que mai va ser deportat al camp de Folseenbürg (11/mai/05)


  • Comparteix:

Javier Cercas / Foto: ACN

Javier Cercas / Foto: ACN

La història del santcugatenc Enric Marco, que va confessar haver mentit sobre la seva estada en un camp nazi, protagonitza l'última novel·la de Javier Cercas. A 'El impostor', publicada per Literatura Random House, Cercas reflexiona sobre la capacitat d'autoengany i les relacions entre ficció i realitat. La novel·la arribarà a les llibreries el 13 de novembre.

La mentida d'Enric Marco va sortir a la llum el maig del 2005, quan ell mateix va confessar que mai no va ser deportat al camp de concentració de Folseenbürg, com havia mantingut durant tres dècades. De fet, Marco presidia fins aleshores l'associació Amical Mathausen, dedicada a difondre el testimoni dels supervivents dels camps nazis, i era una de les veus més escoltades i amb més presència mediàtica per denunciar els crims del III Reich.

Nou anys després de la confessió de Marco, l'escriptor Javier Cercas - autor de grans èxits com 'Soldados de Salamina' i 'Anatomía de un instante' - recupera la seva història en una novel·la, 'El impostor', que parla sobre la capacitat d'autoenganyar-se, la necessitat d'afecte i reconeixement, i les conflictives relacions entre realitat i ficció.

'El impostor', editada per Literatura Random House, arribarà a les llibreries el 13 de novembre, en un dels llançaments editorials més impactants de la tardor literària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.