El Claustre s'omple de música i dansa per rememorar el 1714


Temes relacionats

Música i dansa, protagonistes d'avui a la fira Patrimoni Viu (26/set/14)

Sant Cugat reviu els fets de la Guerra de Successió amb una exposició al Monestir (25/set/14)

El Patrimoni Viu de Sant Cugat arrenca avui per recordar els fets de 1714 (25/set/14)


  • Comparteix:

L'Esbart ha protagonitzat l'actuació del Claustre

L'Esbart ha protagonitzat l'actuació del Claustre

La 7a edició de les Jornades de Patrimoni Viu han continuat aquest divendres amb l'acte institucional del Claustre, una trobada que ha servit per rememorar el paper de Sant Cugat en el conflicte de la Guerra de Successió i on l'Esbart ha exhibit les seves habilitats. Acompanyat del trio Meléndez-Martínez-Flores, el cos de dansa ha posat la coreografia a diverses cançons que han evocat els fets de 1714.

Sant Cugat ret el seu homenatge a la història de 1714 a través de les Jornades de Patrimoni Viu, que en aquesta ocasió evoquen el conflicte entre els borbons i les tropes austriacistes. Fidel al seu esperit associatiu, l'edició d'enguany té la col·laboració de 14 entitats, que durant aquest cap de setmana surten al carrer per organitzar activitats relacionades amb la societat catalana d'aquella època.

El punt culminant d'aquest acte institucional ha estat l'actuació dels dansaires de l'Esbart a la gespa del Claustre, on han estat acompanyats per la música del trio Meléndez-Martínez-Flores. Plegats, han ofert una actuació en què veu, música i dansa s'ha entrellaçat per oferir una actuació única als més de 100 espectadors.

El regidor de Cultura, Xavier Escura, confia que aquestes dies mostrin als santcugatencs la importància que va tenir la ciutat en el conflicte de fa 300 anys.

Xavier Escura

Aquest any l'eix vertebral no podia ser un altre que el Tricentenari, però vist des d'un punt de vista local.


Després de l'acte institucional, els assistents han pogut prendre un aperitiu i visitar l'exposició 'Sant Cugat 1714. La Guerra de Successió i les seves conseqüències', organitzada pel Grup d'Estudis Locals (GEL). Està ubicada a la sala capitular del Monestir i es podrà veure fins el 7 de desembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.