Ángel Corella diu 'fins aviat' a Sant Cugat amb un espectacle ple de força


  • Comparteix:

Un moment de l'espectacle

Un moment de l'espectacle

El ballarí Ángel Corella s'ha acomiadat aquest divendres de Sant Cugat amb un Teatre-Auditori dempeus. L'ovació, però, ha estat compartida amb el seu company de projecte i cartell per aquest darrer espectacle, el violinista libanès Ara Malikian. Ells han estat les dues parts de la suma 'A+A', un muntatge vibrant i ple de sentiment amb el qual el ballarí s'acomiada dels escenaris. Corella, que ha iniciat una nova etapa com a director del Pennsylvania Ballet de Philadelphia, als Estats Units, ha expressat a Cugat.cat la voluntat de portar la seva nova companyia a la ciutat tan aviat com pugui.



Unint talent i inicials, Ángel Corella i Ara Malikian han pujat aquest divendres a l'escenari del Teatre-Auditori per presentar un espectacle passional, enèrgic i emotiu: 'A+A'. El tàndem creatiu format per un dels millors ballarins del món i un dels violinistes més cèlebres del panorama internacional ha donat com a resultat un muntatge que demostra que els contraris s'atrauen i que les combinacions impossibles no ho són tant. D'aquesta manera, Malikian i Corella han explicat - a través de llenguatges, formes i estils musicals diferents - un mateix missatge: encara queden molts prejudicis que cal trencar en el món de la música i la dansa.

L'espectacle s'ha dividit en dues parts. Una primera dedicada a Txaikovski i una segona centrada en la música popular del segle XX, amb temes d'Arvo Part, Joan Valent i el mateix Malikian, entre d'altres. Corella i Malikian han estat ben acompanyats a l'hora de portar aquest repertori a escena, amb la col·laboració del Barcelona Ballet i l'Orquesta en el Tejado, el darrer projecte del violinista.

'A+A' és l'últim espectacle en el qual es podrà veure Ángel Corella en escena després que anunciés la seva retirada dels escenaris a finals d'any. I, com ell mateix explica, no podia haver escollit un millor company per acomiadar-se, perquè ballar al compàs d'un dels millors violins del món és màgic.

Ángel Corella

El poder compartir escenari amb un dels grans violinistes del món i acabar així la meva carrera és un luxe i em dóna molta alegria.


La bona sintonia entre els dos genis creatius s'ha fet palesa en la força de les coreografies i en la intensitat de la interpretació dels músics, que són una part activa de la posada en escena.

Tot i aquest comiat, Corella ja està planejant la propera visita a Sant Cugat. Fa uns mesos que el ballarí ha assumit la direcció del Pennsylvania Ballet de Philadelphia, als Estats Units, i ha explicat a Cugat.cat que li agradaria molt portar la seva nova companyia al Teatre-Auditori, un equipament amb el qual manté una relació molt estreta des de fa temps .

Ángel Corella

Ja estem parlant de la possibilitat de portar la companyia de Philadelphia en un futur aquí al Teatre-Auditori.


Les entrades exhaurides i l'ovació final del públic han posat de manifest la simpatia del públic santcugatenc per Corella i Malikian, que han defensat la universalitat de la música amb un espectacle suggestiu.

La vetllada ha començat amb una petita mostra del treball de la formació dels joves ballarins del 'Corella Centro de Danza', dirigit per Carmen Corella i Dayron Vera. Una aposta pel talent que demostra l'aposta de Corella i Malikian per la formació dels joves.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.