La biblioteca Marta Pessarrodona descobreix Maria Aurčlia Capmany


  • Comparteix:

La Biblioteca Marta Pessarrodona proposa en forma d'exposició un retrat de l'escriptora Maria Aurčlia Capmany fins al 4 de novembre. Impulsada per la Fundació Maria Aurčlia Capmany i la Diputació, la mostra 'Dona, escriptora i ciutadana' repassa la vida i les diferents facetes de l'autora així com la histňria política del seu temps.

Defensora de les dones, impulsora de projectes teatrals, escriptora i persona compromesa en l'ŕmbit social, polític i cultural. Aquest és el retrat de Maria Aurčlia Capmany, que va morir el 1991, que ofereix l'exposició itinerant 'Dona, escriptora i ciutadana', instal·lada des d'aquest dilluns a la Biblioteca Mira-sol-Marta Pessarrodona.

La mostra destaca la seva personalitat poličdrica en tant que pionera del feminisme de postguerra, autora literŕria i referent generacional, tal com ha destacat la directora en funcions de la Biblioteca Marta Pessarrodona, Anna Buselli.

Anna Buselli

Va ser una gran escriptora i és reconeguda, perň també una impulsora important del feminisme i va ser regidora de l'Ajuntament de Barcelona.


També relata els seus orígens i el pas per l'Institut-Escola de la Generalitat, el daltabaix de la guerra i la postguerra, la fundació de l'Escola d'Art Dramŕtic Adriŕ Gual, l'esclat editorial dels 60 i la culminació de la seva llarga trajectňria ciutadana com a regidora de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona. A part, una taula de documentació permet consultar les seves obres completes, editades en set volums.

Maria Aurčlia Capmany també va ser novel·lista, dramaturga i assagista. El seu prestigi com a narradora li va arribar el 1956 amb l'obra 'Betúlia'. En l'etapa de l'Escola d'Art Dramŕtic Adriŕ Gual, on va exercir de professora, actriu, directora i traductora, van aparčixer novel·les destacades com 'El gust de la pols', 'Un lloc entre els morts', Premi Sant Jordi, i 'Feliçment, jo sóc una dona'.

Com a assagista, va dedicar nombrosos articles als temes al voltant de la dona i també sobre diversos aspectes de la cultura i de la societat catalana. L'exposició es podrŕ veure fins al 4 de novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.