Neix Edicions Xandri per donar llum a noves històries


Temes relacionats

Sant Cugat es converteix en el centre de la poesia catalana (10/set/14)


  • Comparteix:

Una ploma és el logotip d'Edicions Xandri

Una ploma és el logotip d'Edicions Xandri

Els santcugatencs Joan Ramon Armadàs i Eduard Anguita funden Edicions Xandri amb la voluntat de treure noves històries a la llum. L'editorial, que es presentarà en societat a Sant Cugat el 8 de novembre en el Festival Nacional de Poesia, ja té en catàleg tres títols i vol ser una alternativa per als autors a les grans empreses del sector.

L'objectiu de la nova editorial és donar una oportunitat a escriptors davant les dificultats del sector. De fet, també neix com una oportunitat per als seus fundadors, que s'han llançat al mercat editorial des de l'emprenedoria i la inquietud pel món cultural.

Edicions Xandri arrenca amb tres títols: 'Poemes de primavera i quasi istiu' d'Azalaís de Gausac, pseudònim del valldoreixenc Arnau Martorell; 'Mystero. El imperio de las tinieblas', de Miquel Giménez, i 'El enigma Honyadi' d'Ignacio de Castro. Es tracta d'una primera onada de publicacions d'autors que els mateixos responsables de l'editorial coneixen personalment, amb tiratge que va dels 100 als 500 exemplars.

Tot i així, un dels fundadors, Joan Ramon Armadàs, ha explicat a Cugat.cat que el seu principal objectiu és treure del calaix totes aquelles bones històries.

Joan Ramon Armadàs

Hi ha molts escriptors que tenen històries, però que no troben cap oportunitat per culpa de com està el mercat editorial.


Edicions Xandri vol oferir els llibres a un preu assequible per incentivar-ne la lectura. L'editorial se centrarà en la publicació en paper i està oberta a qualsevol tipus d'obra i segment, tot i que volen publicar de manera regular poesia. Per al futur, no descarten afegir a l'oferta els llibres digitals.

Joan Ramon Armadàs

En aquesta primera etapa ho farem en paper perquè els lectors de llibres digitals són una minoria. No tanquem, però, les portes en un futur.


El primer acte públic de la nova editorial tindrà lloc el 25 d'octubre en el Festival Creative Connexions. La presentació oficial serà el 8 de novembre a les sis de la tarda al Cafè Auditori en el programa d'activitats del 14è Festival Nacional de Poesia. Aquell mateix dia s'activarà el web de l'editorial i la botiga electrònica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.