La Casa Aymat obre les portes a la XIV Biennal Mostra d'Art Contemporani Català


  • Comparteix:

El director de la mostra, Josep Canals i la tinent d'alcalde, Àngels Solé.

El director de la mostra, Josep Canals i la tinent d'alcalde, Àngels Solé.

La Casa Aymat acollirà aquesta tarda la presentació de la XIV Mostra d'Art Contemporani Català que enguany, aprofitant la celebració del Fòrum de les Cultures 2004, girarà entorn del mestissatge i la diversitat cultural. Disset artistes conformen la Mostra d'enguany, que des d'avui i fins al desembre del 2005 recorrerà 16 ciutats del Principat de Catalunya i d'Andorra.

La Casa Aymat es converteix enguany en l'escenari 'ideal' per donar el tret de sortida al recorregut que durant un any i mig farà la Biennal per 16 ciutats del principat de Catalunya i d'Andorra. La voluntat és que l'edifici que va acollir l'Escola Catalana del Tapís sigui la primera 'parada' -fins el 6 de juny- d'aquesta mostra que vol ser un mirall de l'art plàstic actual.

Enguany, aprofitant la celebració del Fòrum de les Cultures, la Biennal ha volgut cenyir la temàtica, i el mestissatge i la diversitat s'han convertit en l'eix central de les 17 obres seleccionades entre els 80 treballs presentats. El galerista Josep Canals, director de la mostra, ha expressat la seva esperança que la Biennal serveixi per remoure les consciències i contribuir al foment de la pau a través de l'art:

Josep Canals

Vull que sigui una mostra trencadora, innovadora. Volem que l'art serveixi per moure consciències. Hi ha poders que els incomoda aquest art.


Aquest any, l'Ajuntament ha deixat de ser co-organitzador de la Mostra, ja que segons fonts municipals, les eleccions i el canvi en l'equip de govern no han deixat marge per poder negociar amb la Canals Galeria d'Art, una nova 'orientació' del certàmen.

De tota manera, l'Ajuntament segueix col·laborant en la seva organització i difusió. Segons ha explicat la tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, Sant Cugat va decidir, fa temps, apostar per l'art contemporani com una mostra del compromís amb la innovació i l'experimentació artística:

Àngels Solé

Sant Cugat seguirà apostant per l'art contemporani, el que vol dir que som una ciutat compromesa amb el seu temps.


La valldoreixenca Raquel Arévalo és la representant local de la Biennal que incorpora artistes de diversos indrets de Catalunya però també de fora de l'Estat espanyol com ara l'Argentina, França i Corea del sud.

La XIV Biennal compta amb un pressupost de 300.000 euros tot i que l'any passat va acabar amb un dèficit 60.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.