Sentit homenatge a l'artista santcugatenc Joaquim Viñolas a El Siglo


Temes relacionats

La Casa de Cultura acull l'exposició 'Obra Actual', de l'artista santcugatenc Quim Viñolas (10/set/04)


  • Comparteix:

L'artista Joaquim Viñolas

L'artista Joaquim Viñolas

Amics i familiars de l'artista multidisciplinari santcugatenc Joaquim Viñolas l'han homenatjat aquest dissabte, en un emotiu acte a la sala El Siglo. La projecció de cinc de les seves vuit pel·lícules i un col·loqui han servit per donar forma a aquest reconeixement, organitzat pels amics de l'artista Pep Codó, Martí Rom i Paco Soler. Una cinquantena de persones s'han sumat a aquest homentatge.

Viñolas és un dels artistes santcugatencs amb una trajectòria més àmplia. Tot i que l'homenatge d'aquest dissabte s'ha centrat en la seva faceta cinematogràfica, concentrada entre el 1964 i 1969, l'artista ha cultivat diverses disciplines com l'escultura i la pintura.

Una carrera prolífica que ha servit de referent en les avantguardes artístiques per a altres artistes com Pep Codó, Martí Rom i Paco Soler, que van beure del seu estil. Alguns dels amics de l'homenatjat han destacat la seva figura, encara desconeguda per molts santcugatencs.

Pep Codó i Martí Rom

Molts santcugatencs no coneixen el treball de Viñolas. / Totes les pel·lícules presentades avui tenen l'empremta de Viñolas.


Un emocionat Joaquim Viñolas ha agraït l'homenatge i la iniciativa dels seus amics.

Joaquim Viñolas

Estic emocionat, no m'ho esperava. Això demostra que l'amistat és molt profunda. S'ha fet tan bé que fins i tot hi ha col·laborat l'Ajuntament.


Les pel·lícules projectades han estat '14 Sant Cugat', ' Zona Verde', 'Poema en cincs', 'El útlimo' i 'Testimoni', totes elles triades per Viñolas. L'acte, que té el suport de l'Ajuntament, ha clos amb un col·loqui.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.