'Barcelona/Roda de Ter' recull la relació epistolar entre Vinyoli i Martí i Pol


  • Comparteix:

El santcugatenc Jordi Bosch en un moment de l'espectacle

El santcugatenc Jordi Bosch en un moment de l'espectacle

Els actors Jordi Boixaderas, Lluís Soler i el santcugatenc Jordi Bosch han posat veu i ànima a la relació epistolar entre els poetes Joan Vinyoli i Miquel Martí i Pol, aquest dimarts al Teatre-Auditori. L'equipament ha estat testimoni de l'estrena de 'Barcelona / Roda de Ter (Crònica d'una amistat)', un espectacle construït a partir de cartes personals i poemes, on la paraula ha estat la principal protagonista. L'espectacle, que forma part de la programació del 14è Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat, ha ofert un viatge a través de la intimitat dels dos poetes.



Joan Vinyoli i Miquel Martí i Pol eren dos amants de la paraula. Tots dos autors van fer d'ella la raó principal de la seva existència i és precisament aquest delit per la paraula el que ha posat de manifest aquest dimarts al Teatre-Auditori l'espectacle 'Barcelona / Roda de Ter (Crònica d'una amistat)'.

A través de la relació epistolar entre els dos autors, i fent ús també d'alguns dels seus poemes més emblemàtics, els actors Jordi Boixaderas, Lluís Soler i el santcugatenc Jordi Bosch, han teixit un relat on s'ha pogut copsar la part més humana d'aquests dos noms propis de la literatura catalana.

Entremig de converses sobre problemes de salut, preocupacions familiars, problemes de país i dubtes sobre la pròpia condició humana, la paraula i la seva essència són el tema principal que marca la correspondència entre Vinyoli i Miquel Martí i Pol. Així ho ha remarcat l'actor Lluís Soler, un dels tres rapsodes de la vetllada.

Lluís Soler

Vinyoli i Martí i Pol són dues persones que la seva dèria és la paraula. La seva lluita és convertir-la en quelcom essencial.


La paraula ha estat, precisament, l'única eina de la qual s'han servit els tres actors per fer al públic partícep de la intimitat dels dos poetes. Com explica el santcugatenc Jordi Bosch, la paraula és també l'eina principal de l'ofici d'actor.

Jordi Bosch

El nostre ofici és la paraula, bàsicament. Com que la tenim més entrenada, la posem al servei de la poesia.


L'estrena de 'Barcelona / Roda de Ter (Crònica d'una amistat)' forma part de la programació del 14è Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat. Una edició dedicada a Joan Vinyoli, un poeta que, com ha explicat l'actor Jordi Boixaderas, no va gaudir mai del reconeixement que es mereixia.

Jordi Boixaderas

Vinyoli, tot i que era un poeta amb un gran compromís, va quedar marginat dels cercles oficials.


Amistat i poesia s'han donat la mà aquest dimarts al Teatre-Auditori en un espectacle fet per, i des de, la paraula.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.