'L'etern mecanoscrit' apropa als joves la visió crítica del món de Pedrolo


  • Comparteix:

La solitud, el racisme i la sexualitat han protagonitzat l'espectacle teatral 'L'etern mecanoscrit', una adaptació de la novel·la de Manuel de Pedrolo 'Mecanoscrit del segon origen', representada aquest dijous al Teatre-Auditori davant d'un centenar d'alumnes de secundària. Partint de la ciència ficció de Pedrolo, l'obra ha permès fer una reflexió crítica sobre el món i les relacions socials, a la vegada que ha ressaltat la importància de la lectura i el patrimoni cultural. La iniciativa forma part del programa d'activitats del 14è Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat.

'L'etern mecanoscrit' és un espectacle creat per la companyia mallorquina La Impaciència, que ha adaptat les obres 'Mecanoscrit del segon origen' de Pedrolo i '4.000 anys després de l'eternitat', de Salvador Oliva, un dels directors i actors de la funció.

Oliva ha explicat a Cugat.cat que 'L'etern mecanoscrit' pretén obrir la ment del públic a través d'uns personatges que es veuen obligats a reiniciar i repensar la civilització.

Salvador Oliva

L'obra parla de reiniciar la civilització, de racisme, de sexualitat, de l'adolescència, de la solitud i de la creació d'un nou món.


L'espectacle s'ha representat aquest dijous al Teatre-Auditori, en el marc del programa del 14è Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat, que se celebra a la ciutat fins aquest diumenge. Un centenar d'alumnes de secundària de Barcelona i el Vallès Occidental han presenciat l'obra, entre ells un grup d'estudiants del col·legi santcugatenc Hatikva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.