La primera coproducció d'Els Teatres Amics arribarà a Sant Cugat al març


  • Comparteix:

La primera coproducció d'Els Teatres Amics, 'Vilafranca' de Jordi Casanovas, es representarà al Teatre-Auditori entre el 13 i el 15 de març. L'obra, que s'estrenarà a Vilafranca del Penedès el 19 de febrer, passarà després pels cinc teatres municipals que conformen Els Teatres Amics, que s'associen per impulsar un nou model públic de producció teatral de gran format.

L'obra de teatre 'Vilafranca (un dinar de Festa Major)' és la tercera part de la 'Trilogia sobre la identitat catalana' de l'escriptor i director de l'obra, Jordi Casanovas. L'espectacle s'estrenarà el 19 de febrer a la ciutat natal del director i escenari del text, Vilafranca del Penedès, que el 2015 serà Capital de la Cultura Catalana.

Després de quatre representacions, 'Vilafranca' viatjarà pels cinc teatres municipals que configuren Els Teatres Amics: Teatre Atlàntida de Vic (del 27 de febrer a l'1 de març), Teatre Auditori de Granollers (del 6 al 8 de març), Teatre-Auditori de Sant Cugat (del 13 al 15 de març), Atrium de Viladecans (del 20 al 23 de març) i Kursaal de Manresa (del 27 al 29 de març). En total, seran 19 representacions de gran format que, segons el director de l'Atrium de Viladecans i representant d'Els Teatres Amics, Jaume Antich, són un primer exemple d'un nou model de producció i explotació d'espectacles.

Jaume Antich

La innovació és això: sis ciutats que s'uneixen per tirar endavant un projecte teatral, una producció teatral de gran format. És la primera vegada que es fa i ens fa estar molt contents.


'Vilafranca' s'endinsa en el nucli d'una família catalana tradicional, els seus debats i les seves contradiccions. Les primeres dues parts de la trilogia, 'Una història catalana' i 'Pàtria', van estrenar-se respectivament al Teatre Nacional de Catalunya i al Teatre Lliure al 2012 i 2013. Jordi Casanovas ha agraït l'esforç d'Els Teatres Amics per fer possible aquest projecte.

Jordi Casanovas

El projecte ha generat una il·lusió i una energia que ens convé tenir al teatre en aquests moments. Moltes informacions ens fan ser pessimistes i aquest projecte és tot el contrari.


El Teatre-Auditori, com a membre d'Els Teatres Amics, rebrà 'Vilafranca' amb l'esperança que sigui el primer fruit d'un projecte amb continuïtat. El regidor de Cultura, Xavier Escura, creu que es posa en marxa un model exitós de treball conjunt al marge de les produccions dels grans teatres de Barcelona.

Xavier Escura

Pensem que tot plegat apunta cap a un nou paradigma de la manera com s'han de fer les coses en la producció teatral catalana.


L'obra té un repertori d'actors que inclou la valldoreixenca Marta Angelat, David Bagés, Manel Barceló, Lluïsa Castell, Georgina Latre, Vicky Luengo, Àurea Márquez, Marc Rius, Manuel Viega, David Vert i Anna Ycobalzeta. La banda sonara és obra de la formació Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien.

Els Teatres Amics van néixer al febrer de 2013 amb la voluntat de ser una plataforma per unir veus i actuar com un sol agent davant l'administració i les entitats del món de l'espectacle. Actualment té cinc teatres municipals, però no tanca les portes a noves incorporacions i noves propostes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.