Cinesa Sant Cugat es reconverteix en un cinema en VOS


  • Comparteix:

Cinesa Sant Cugat es convertirà en el primer cinema íntegrament en versió original subtitulada (VOS) de la cadena a l'Estat espanyol. A partir de divendres de la setmana vinent, les quatre sales de Cinesa Sant Cugat esperen convertir-se en un referent i una alternativa als cinemes VOS de Barcelona. El director general de Cinesa a Catalunya ha assegurat que, tot i les dificultats econòmiques i tècniques, faran un esforç per subtitular el màxim de pel·lícules possible al català.

La proposta arriba a Sant Cugat com una estratègia per intentar revifar el nombre d'espectadors, que ha disminuït un 50% a l'Estat espanyol en l'última dècada a causa de factors com la pirateria, la crisi i l'augment de l'IVA cultural al 21%. El 2013, Cinesa Sant Cugat va rebre 100.000 espectadors, una xifra que espera superar amb la VOS.

A partir de divendres de la setmana vinent, les úniques pel·lícules que es doblaran seran les que vagin adreçades a menors de sis anys, per la seva dificultat per llegir els subtítols. La resta de l'oferta serà en VOS i el director general de Cinesa a Catalunya, Javier Fernández, assegura que l'empresa farà un esforç per subtitular les pel·lícules al català sempre que sigui possible.

Javier Fernández

No té sentit que hi hagi que gent que hagi d'anar a Barcelona per veure una pel·lícula en VOS.


El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha celebrat aquesta iniciativa de Cinesa, que assegura que serveix per posicionar i singularitzar Sant Cugat.

Xavier Escura

Donem la benvinguda a la VOS a Sant Cugat. L'estratègia de Cinesa coincideix amb la de la ciutat.


La direcció de Cinesa ha confirmat també que es mantenen els Cicles de Cinema Clàssic, d'Autor i Infantil pels bons resultats que han donat, amb 12.000 assistents anuals i per ser les úniques sessions que omplien la sala en tota la setmana.

A més, Cinesa ha anunciat que es recuperaran les sessions matinals els diumenges i sessions golfes els dissabtes.

Al març, Cinesa estrenarà un programa per comprar entrades a través del mòbil i Internet que es posarà en marxa a Cinesa Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.