Els Amics de la Unesco proposen un novembre de cultura i llibertat


  • Comparteix:

Els Amics de la Unesco organitzen les seves conferències a l'ANC els dimecres al vespre / Foto: Localpres

Els Amics de la Unesco organitzen les seves conferències a l'ANC els dimecres al vespre / Foto: Localpres

L'agenda de novembre dels Amics de la Unesco gira al voltant de la cultura i la llibertat amb quatre activitats organitzades a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) i una sortida a Barcelona per participar a l'acte principal de la Setmana Unesco 2014. La programació arrenca aquest dimecres amb una conferència sobre el patrimoni de la ciutat romana de Barcelona.

Les activitats organitzades pels Amics de la Unesco per aquest novembre són les següents:

- Dimecres, 5 de novembre a les set del vespre, a l'ANC: 'Pla Bàrcino, il·lusionar la ciutadania amb l'arqueologia', a càrrec de Carme Miró, llicenciada en història i arqueologia i responsable del Pla Bàrcino de l'Ajuntament de Barcelona. Una conferència per mostrar el patrimoni romà de Barcelona.

- Dimecres, 12 de novembre a les set del vespre, a l'ANC: 'El Sol, el far que ens dóna vida', a càrrec de Pere Ramells, membre fundador de l'Associació Astronòmica de Valldoreix. La llum i les tecnologies seran protagonistes de l'any 2015 a la Unesco.

- Dimecres, 19 de novembre a les set del vespre, a l'ANC: 'L'exili de 1939, 75 anys d'un passat encara present', a càrrec de Jordi Gaitx, membre del Consell Assessor Científic del Museu Memorial de l'Exili. Una conferència per no oblidar els 400.000 catalans que es van veure obligats a marxar del país.

- Divendres, 21 de novembre a la Sala Modernista de l'Hospital de Sant Pau: Sortida cultural a l'acte principal de la Setmana de la Unesco, assistència a l'assemblea d'entitats associades a la Federació Catalana de Clubs, Amics, Biblioteques i Càtedres Unesco. Se sortirà en autocar des de l'ANC a una hora encara per concretar.

- Dimecres, 26 de novembre a les set del vespre, a l'ACN: Sessió de cine: 'Five Days to Dance', de Rafa Molés i Pepe Andreu. Un documentals sobre una parella de ballarins que apareix un matí en una aula d'institut i anuncien a un grup d'adolescents que tenen cinc dies per pujar a un escenari i ballar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.