L'Institut de la Infància aborda les separacions, les pèrdues i el dol dels nens


  • Comparteix:

Detall del cartell de curs monogràfic organitzat per l'Institut de la Infància

Detall del cartell de curs monogràfic organitzat per l'Institut de la Infància

L'Institut de la Infància presenta a les deu del matí el monogràfic 'Separacions, pèrdues i dols en la infància', aquest dissabte a la Casa de Cultura. El curs, que està dirigit a educadors i psicòlegs, explica com abordar aquestes situacions doloroses i traumàtiques des de l'àmbit educatiu.

El monogràfic planteja situacions pròpies del desenvolupament evolutiu i del creixement de l'infant com l'entrada a l'escola bressol, la nit i la retirada del xumet i el biberó, i també moments traumàtics com poden ser les separacions, els divorcis, les malalties, les migracions i la mort de familiars i mascotes.

Les encarregades d'impartir el monogràfic seran les psicòlogues Mariana Salvi i Verònica Bronstein, també directora de l'Institut de la Infància. Bronstein assegura que es tracta d'una formació útil per abordar moments complicats.

Verònica Bronstein

Quan hi ha un trauma, la reacció no és al mateix moment. En general, l'esperem als primers dies, però hem de controlar a llarg termini i sobretot a les escoles, que és on passen moltes hores.


El curs oferirà les eines per abordar aquestes qüestions: llenguatge adequat, capacitat d'escoltar i interpretar, evitar les mentides i deixar espai perquè expressin els sentiments de ràbia i patiment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.