Ja es coneixen els guanyadors del 1r concurs narratiu convocat pels Gausacs


Temes relacionats

Els Gausacs volen repetir la tripleta de 8 a la Diada Castellera (16/nov/14)

El Concurs de Castells demostra un futur 'esperançador', segons els Gausacs ( 6/oct/14)


  • Comparteix:

Imatge dels guanyadors de la primera edició del concurs

Imatge dels guanyadors de la primera edició del concurs

Pere Bonastre, Marc Hontoria, Berta Soler i Charlotte Boillot són els guanyadors del 1r premi de narrativa sobre el món casteller 'Gausacs amunt'. El certamen, organitzat pels Castellers de Sant Cugat, busca unir la cultura castellera i la seva vessant més literària. Els guardonats, que s'han donat a conèixer aquest dissabte, han estat valorats per un jurat format per escriptors, professors i periodistes.

Aquesta primera edició de 'Gausacs amunt' ha rebut 139 obres, repartides en cinc categories segons l'edat. 'Perigató, el casteller japonès' de Pere Bonastre ha estat seleccionat en la categoria de sis a nou anys. 'Una força especial' de Marc Hontoria ha estat la guanyadora de la categoria de nou a 12 anys. 'Enxaneta' de Berta Soler s'ha endut el premi per a la categoria de 16 a 18 i '2 de 8 amb folre' de Charlotte Boillot el guardó d'adults.

L'organitzador del concurs i casteller de la colla, Ferran Ballester, ha explicat que només ha quedat deserta la categoria de 12 a 16 anys, ja que els textos no tenien la qualitat que s'exigia. Tot i això, ha assegurat que s'ha assolit l'objectiu del concurs, que era apropar la cultura castellera a la ciutat.

Ferran Ballester

Hem aconseguit l'objectiu que preteníem: donar a conèixer el món casteller a la gent de Sant Cugat. És bona idea transmetre la nostra activitat amb un altre format, amb una altra vessant.


Després de la bona acollida del certamen, l'organització comença a pensar en la propera edició del premi. La presidenta dels Castellers de Sant Cugat, Cristina Jiménez, ha assegurat que es vol continuar amb el concurs, tot i que no sigui de caràcter anual. A més, ha explicat que totes les escoles de la ciutat han participat activament en el certamen.

Cristina Jimenez

Hi haurà un segon concurs literari, però hem de pensar si el farem l'any vinent o d'aquí a dos anys.


El jurat ha estat format per la llibretera de Pati de Llibres Diana Riba, el polític i casteller Raül Romeva, el filòleg i periodista Eliseu Climent, el professor i poeta Venerando Murciano, la cap de la unitat de lingüística de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Tena, i l'escriptor Víctor Alexandre. Alexandre, que ha estat un dels presentadors de la entrega de premis, ha animat els guanyadors a continuar escrivint.

Els guardonats han estat obsequiats amb una dessuadora de la colla castellera i un llibre o un joc segons l'edat. L'organització del concurs publicarà els textos guanyadors a la pàgina web de la colla en els propers dies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.