El pintor santcugatenc Alejandro Häsler exposa a Sevilla una selecció d'obres amb peces del seu pare, Rudolf Häsler


  • Comparteix:

L'exposició fa una mirada de les dues ribes del Mediterrani.

L'exposició fa una mirada de les dues ribes del Mediterrani.

El pintor santcugatenc Alejandro Hasler exposa aquests dies a Sevilla una selecció de les seves obres, titulada 'Quiasma, la mirada del otro'. La mostra, que pretén posar de manifest la relació entre les dues ribes del Mediterrani des de la perspectiva de l'orientalisme, inclou també una sèrie d'obres del seu pare, Rudolf Hasler, pintor santcugatenc mort ara fa 4 anys.

La mostra s'exposa a la fundació Tres Culturas del Mediterráneo de Sevilla i consta d'unes 180 peces que fan un recorregut plàstic per les dues ribes del Mediterrani. L'exposició arrenca amb una selecció d'obres del pintor santcugatenc Rudolf Hasler, mort ara fa 4 anys, que reflecteixen la seva faceta d'orientalista i les seves estades a Argèlia i Marroc. Ho explica el seu fill, Alejandro Hasler.

Alejandro Häsler

Una part de l'exposició l'ocupa l'obra que va fer el meu pare als anys 50 a Argèlia i als anys 90 a Marroc, on es va integrar plenament en la cultura àrab


Durant la seva estada a Tànger, Rudolf Hasler va conèixer l'escriptor Paul Bowles, i d'aquella trobada va sorgir un dels retrats que es poden veure a l'exposició. Pel que fa a l'obra d'Alejandro Hasler, la mostra inclou peces de la seva estada a Mali i una sèrie de retrats. El punt de partida de tot el conjunt és l'orientalisme, una corrent artística que aporta una visió europea del món àrab. Però, com assegura Alejandro Hasler, la mostra va més enllà.

Alejandro Häsler

La idea era reunir a dos pintors orientalistes, dos europeus interessats en Àfrica, però això era limitat i vaig decidir ampliar l'obra que s'exposa


La part final del recorregut és una crònica personal de l'actualitat feta a partir de retalls de premsa que donen forma a un conjunt de 'collages' sobre temes com la guerra, la misèria i l'emigració. La mostra es podrà veure en el futur, probablement, a l'Institut de la Mediterrània de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.