'Pedra i Sang' torna amb el cor renovat i Albert Pérez com a rei Pere III


  • Comparteix:

'Pedra i sang' es representarà sis vegades entre el 25 i el 28 de desembre

'Pedra i sang' es representarà sis vegades entre el 25 i el 28 de desembre

La 14a edició de 'Pedra i Sang' es representarà el 25, 26, 27 i 28 de desembre a la Sala Capitular del Monestir. Enguany, s'avança el Camí de Justícia, que tindrà lloc el 19 de desembre. El cor s'ha renovat amb una desena de cares noves i l'actor Albert Pérez interpretarà el paper del rei Pere III el Cerimoniós.

El 19 de desembre el 10è Camí de Justícia sortirà de Cerdanyola per arribar al Monestir de Sant Cugat. Aquest és el recorregut que el noble Berenguer de Saltells i altres nobles van fer la nit de Nadal del 1350 amb la intenció d'assassinar l'abat Biure en plena missa del gall.

L'estrena al públic de 'Pedra i Sang' tindrà lloc el dia de Nadal. L'obra es tornarà a representar per Sant Esteve, i en sessió doble el 27 i 28 de desembre.

Entre els actors principals, Xavier Tor interpreta l'abat Biure, Francesc Ollé és Berenguer de Saltells, Ricard Mariné fa de Pere Çarovira i Albert Pérez s'estrena com a rei Pere III el Cerimoniós. Pérez, que substitueix Carles Martínez, és conegut per haver participat en sèries de televisió com 'Polseres Vermelles' i 'La Riera', entre altres.

Les entrades generals tenen un preu de 15 euros. Les 50 primeres reserves tindran un descompte de tres euros. La directora de l'obra, Dolors Vilarasau, anima tots els santcugatencs a gaudir d'aquesta representació basada en fets històrics que van passar a la ciutat.

Dolors Vilarasau

'Pedra i Sang' és una història per ser explicada des de Sant Cugat. És difícil que hi hagi un municipi que tingui aquesa història pròpia però a més a més amb les ramificacions que té amb la història de Catalunya.


'Pedra i Sang' és una tragicomèdia musical sobre l'assassinat de l'abat Biure al Monestir de Sant Cugat durant la missa del gall de 1350. El text, obra de Josep Maria Baumà, juga amb l'anacronisme i cada any afegeix referències a l'actualitat local i nacional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.