L'obra de teatre 'Traduccions' de Brian Friel arriba avui al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Foto: Teatre Auditori

Foto: Teatre Auditori

L'obra de teatre 'Traduccions' de Brian Friel arriba aquest dissabte a les nou del vespre al Teatre-Auditori. L'acció de l'obra té lloc a un petit poble irlandès on un destacament de geògrafs militars s'instal·len amb la missió encoberta de fer desaparèixer la llengua irlandesa de la vida pública. Dirigida per Ferran Utetz, l'actuació de Sant Cugat és la penúltima de la gira que finalitza aquest diumenge al Prat del Llobregat.

Escrita per Brian Friel el 1980, l'obra s'emmarca en el procés de substitució lingüística que va patir Irlanda durant el segle XIX. L'obra descriu l'arribada d'uns militars anglesos Baile Beag, un poble al nord d'Irlanda, i com aquests tenen la missió de posar noms anglesos als topònims irlandesos. Darrere d'aquesta operació administrativa, hi ha camuflada estratègia més àmplia de l'imperi britànic: la desaparició de l'irlandès de la vida pública.

Els responsables de l'escola rural i els altres habitants d'aquest poble s'enfrontaran a les accions dels soldats britànics i a les complicacions que portarà la història d'amor que viuran una alumna de l'escola i el cartògraf responsable de l'operació, l'obra teatral recull el català popular en els personatges del poble mentre que els soldats parlen en català estàndard.

El repertori està format per Jenny Beacraft, Ivan Benet, Montse Morillo i Oscar Castellví. L'entrada de l'espectacle té un preu de 26 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.