Un concert de l'Orquestra Simfònica i espectacles teatrals marquen la diada de Sant Jordi


  • Comparteix:

La Plaça d'Octavià s'omplirà de parades de llibres i roses.

La Plaça d'Octavià s'omplirà de parades de llibres i roses.

Un concert de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat, una actuació dels castellers de la ciutat i un sistema d'intercanvi anònim de llibres són algunes de les activitats proposades per la diada de Sant Jordi d'enguany. Xerrades sobre l'estat de la llengua catalana, una auca i muntatges teatrals completaran un dia en què els carrers es tornaran a omplir de parades de llibres i roses al carrer.

Una de les propostes més originals per aquest Sant Jordi és el 'bookcrossing', un sistema d'intercanvi de llibres que funciona des de fa 4 mesos a la nostra ciutat. El dia 23 d'abril, la Biblioteca del Mil·lenari es convertirà en el centre d'operacions d'aquest sistema, i qualsevol persona que vulgui 'caçar' o 'alliberar' un llibre s'hi pot adreçar. El mecanisme de funcionament del 'bookcrossing', ens l'explica l'Antònia Reyes, de la biblioteca municipal.

Antònia Reyes

Jo 'caço' un llibre, ho comunico, me'l llegeixo, i si m'agrada el recomano i l''allibero'.


La nota musical la posarà, com és habitual, l'Orquestra Simfònica Sant Cugat, que oferirà el tradicional concert de Sant Jordi al Teatre Auditori. La formació dirigida per Josep Ferré interpretarà peces de Brahms, Rakhmaninov i Mussorgski, amb la col·laboració del pianista solista Daniel Ligorio. El director de l'orquestra, Josep Ferré, explica que el concert de Sant Jordi d'enguany no serà un de tants, sinó el millor.

Josep Ferré

Teníem ganes de fer el gran concert simfònic, amb les millors i més difícils obres. És un intent de superar-nos a nosaltres mateixos.


La diada de Sant Jordi es completarà amb l'actuació dels castellers de Sant Cugat a la plaça de l'Om. També hi haurà sardanes a la plaça Augusta i una auca de Sant Jordi, a càrrec de La Saragata. Els actes de Sant Jordi que s'havien de fer al carrer de la Creu s'han anul·lat, finalment, perquè l'associació de veïns d'aquest barri assegura que l'Ajuntament els hi ha negat la subvenció.

A Valldoreix, la diada de Sant Jordi se celebrarà el dia 24 amb una conferència a càrrec de l'escriptor Enric Larreula, sota el títol "El català com a vehicle de comunicació". Larreula ens explica la tesi central de la seva xerrada.

Enric Larreula

Els catalanoparlants tenen por a parlar en la seva llengua quan estan amb gent que parla castellà. Aquesta por s'ha de perdre.


El Casal de Cultura de Valldoreix acollirà, a més, un espectacle d'antologia de les lletres catalanes, a càrrec de l'Associació Pentagrama, el grup de teatre Espiral, Mira-sol Teatre i el taller de teatre de la Unió Santcugatenca. A banda d'aquestes activitats, com és habitual, els carrers i places de la ciutat s'ompliran de parades de llibres i roses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.