El curt 'Ploren campanes 1714' es presentarà a Cinesa Sant Cugat


Temes relacionats

Jesús Ángel Prieto prepara el curtmetratge 'Ploren campanes 1714' (26/mai/14)

Prieto: ''Ploren campanes 1714' ens pot ajudar a posicionar-nos com a persones' (20/mai/14)


  • Comparteix:

Fragment d'una de les imatges promocionals del curt

Fragment d'una de les imatges promocionals del curt

El realitzador audiovisual florestà Jesús Ángel Prieto presenta diumenge de la setmana vinent als cinemes Cinesa el curtmetratge 'Ploren campanes 1714', una història que repassa el setge de Barcelona des de la perspectiva del drama humà d'en Pau, un nen de 10 anys que fa de campaner a l'església del Pi. La jornada es completarà amb un col·loqui amb l'historiador local i assesor del curt, Domènec Miquel, i el director de cinema Jordi Cadena.

Prieto, director i guionista del film, ha explicat que la idea del curt va sorgir de la lectura de la novel·la 'Victus' d'Albert Sánchez Piñol i de la idea de resumir en un quart d'hora aquell episodi centrant-se en el drama humà d'algun dels seus protagonistes.

El director del projecte ha destacat el caràcter pacifista del film, que es mostra al curt amb un text de Salvador Espriu que afirma que totes les guerres són un gran drama.

Jesús-Àngel Prieto

Explica com un nen campaner viu el setge i aquest drama humà que és qualsevol guerra.


Prieto també ha destacat el fet que Sant Cugat sempre s'ha caracteritzat per la defensa de la cultura de la pau i que parlar d'aquests valors sempre és important. En aquest sentit, considera que el debat sobre la pel·lícula que es farà en aquesta presentació permetrà fer una reflexió sobre la capacitat de gestionar i superar els conflictes i fer-ho de manera pacífica, democràtica i dialogada.

Jesús Angel Prieto, que també és historiador de l'art i professor de l'Escola Massana, ha agraït la col·laboració de moltíssima gent que ha fet possible la finalització de 'Ploren campanes 1714'. Un curt que s'ha fet, destaca Prieto, sense cap subvenció, amb l'ajuda de la plataforma de micromecenatge Verkami i l'ajuda desinteressada de molts professionals i particulars.

Aquesta jornada tindrà lloc als cinemes Cinesa a partir de les dotze del migdia i tindrà la presència del principal protagonista del curt, interpretat pel santcugatenc Francesc Sambró.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.