Els amics de Pere Formiguera lloen la seva trajectòria amb una exposició


  • Comparteix:

Imatge d'alguns del amics i artistes que col·laboren a l'exposició

Imatge d'alguns del amics i artistes que col·laboren a l'exposició

Una cinquantena d'imatges de Pere Formiguera i d'altres fotògrafs com Manel Esclusa, Joan Fontcuberta i Rafael Navarro, entre d'altres, conformen l'exposició d'homenatge al desaparegut artista que acollirà la Casa de Cultura en els propers mesos. La mostra, que s'ha inaugurat aquest dimecres entre amics, familiars i coneguts, és un recorregut per la vida de Formiguera i la seva relació amb els seus companys de generació.

Els visitants de l'exposició, titulada 'Pere Formiguera. Homenatge. Amics i companys', podran descobrir l'itinerari artístic de l'autor, des dels seus inicis en el món de la fotografia fins a algunes de les seves darreres peces. Enmig trobaran fotografies d'amics i companys de generació que han col·laborat en aquest homenatge i que estan vinculades amb la relació que tenien amb l'artista.

El comissari de l'exposició, Miquel Abat, ha explicat que no va coincidir personalment amb Pere Formiguera i que la mostra és una manera de conèixer-lo de la mateixa manera que ho va fer ell mateix, a través dels seus amics i companys. Abat ha destacat la qualitat de la generació de Formiguera i ha elogiat el caràcter pioner de l'artista dins de la fotografia d'autor.

Miquel Abat

Formiguera va ser un gran fotògraf, un pioner de la fotografia d'autor i un aglutinador d'una generació d'una qualitat encara per igualar.


El fotògraf Manel Úbeda, que aporta nou imatges a la mostra, ha destacat el caràcter de referent de Formiguera dins d'una generació que va haver de crear revistes, escoles i galeries perquè, afirma, 'no hi havia res'. Úbeda ha ressaltat la passió de l'artista local pel món dels infants, que l'ha portat a contribuir a l'exposició amb unes fotografies on apareixen nens i famílies.

Manel Úbeda

Aporto nou fotografies on apareixen infants o famílies. El món dels infants el fascinava i vaig pensar que era la millor tria que podia fer.


El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha destacat la qualitat de l'exposició dins de les diferents activitats englobades en l'Any Formiguera que Sant Cugat dedica en homenatge al fotògraf, escriptor, historiador, col·leccionista i comissari d'exposicions que va ser el santcugatenc.

Xavier Escura

L'exposició és d'una gran qualitat i enriqueix molt aquest Any Formiguera.


La mostra ha estat inaugurada aquest dimecres al vespre a la Casa de Cultura i es podrà veure fins el 25 de gener.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.