Els Amics de Pedra i Sang recordaran la trajectòria de Martí Olaya


Temes relacionats

En record de Martí Olaya (10/gen/14)

L'equip de govern se suma a la proposta de l'Orfeó de Sants d'atorgar a Martí Olaya la Creu de Sant Jordi (26/mar/12)


  • Comparteix:

Martí Olaya / Font: Orfeó de Sants

Martí Olaya / Font: Orfeó de Sants

Els Amics de Pedra i Sang recordaran l'escriptor Martí Olaya i Galceran dimarts de la setmana vinent al Monestir a partir de dos quarts de vuit del vespre. Olaya, que va morir fa un any, era novel·lista, narrador i dramaturg i va estar molt vinculat a aquesta entitat, a la revista 'Cavall Fort' i també a la secció local d'Òmnium Cultural.

Martí Olaya va morir fa un any, el 4 de gener, als 86 anys. Uns mesos abans l'Ajuntament va promoure una campanya perquè el govern li concedís la Creu de Sant Jordi, especialment per la seva tasca en l'àmbit del teatre per a nois i noies en llengua catalana durant el franquisme.

Molt lligat a la vida cultural i social de Sant Cugat, Olaya (Barcelona, 1927) va ser membre fundador de l'Associació Amics de Pedra i Sang el 2005 i vicepresident de la delegació local d'Òmnium Cultural. Olaya també va participar activament a les Lectures a la Fresca.

Olaya va ser redactor i director, durant dos anys, de la revista 'Sants'. El 1962 es va incorporar al consell de redacció de 'Cavall Fort' i el 1968, amb 40 anys, va iniciar la seva cursa literària com a director del Cicle de Teatre per a nois i noies 'Cavall Fort', càrrec que va presidir fins al 1981. L'escriptor santcugatenc també va presidir la Fundació Cavall Fort.

El 2008, fruit dels esforços de la seva família i la Fundació Folch i Torres, de la qual va ser president, es va publicar 'L'observatori'. Es tracta d'un recull de 177 articles escrits al setmanari el 'Diari de Sant Cugat' entre 2003 i 2007, on va plasmar la seva faceta més santcugatenca.

Olaya també va escriure un recull de 30 contes que va titular 'Contes tendres' i va ser Premi de Teatre Ciutat de Sabadell de 'Joventut de la Faràndula' amb la seva obra 'Les cançons del firaire'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.