Entretallers recorda Pere Formiguera amb una mostra de gravats al claustre


  • Comparteix:

Els alumnes d'Entretallers han plasmat amb els seus treballs l'essència del fotògraf Pere Formiguera en una exposició al Claustró del Monestir gràcies a les històries que els professors i amics del fotògraf han transmès als alumnes. Els responsables de la mostra han destacat que el conjunt va més enllà de la tècnica per incloure emocions.

La mostra 'Homenatge a Formiguera' omple el Monestir fins al 18 de gener. Les creacions, amb una tècnica del gravat, s'inspiren en les obres i la figura de Pere Formiguera. Els alumnes s'han pogut acostar a l'artista després d'estudiar les seves creacions i escoltar els seus professors, que el van conèixer.

Una de les professores, Gemma Molera, ha manifestat que la seva vivència personal i professional amb Formiguera ha estat molt importants perquè els alumnes experimentin amb la seva obra.

Gemma Molera

Els he anat explicant la meva vivència personal i com havia sigut treballar amb el Pere.


L'exposició es completava amb un vídeo amb imatges del procés de creació de les obres. La germana de l'artista, Anna Formiguera, ha destacat que si el seu germà veiés la mostra se sorprendria de totes les emocions que hi ha posades per part dels artistes.

Anna Formiguera

Amb aquesta exposició, el Pere s'emocionaria perquè aquí hi ha molts sentiments.


De la seva banda, el regidor de Cultura, Xavier Escura, ha manifestat la seva sorpresa pel talent, la creativitat i les emocions que s'han pogut veure durant tots els actes de l'Any Formiguera.

Xavier Escura

Vull destacar el talent , la creativitat i la qualitat d'aquest Any Pere Formiguera.


L'exposició va sortir d'un taller que es va fer al maig a la Casa de Cultura i de la Nit de l'Art, dos actes que també van retre homenatge a l'artista. Formiguera va començar a retratar amb una càmera amb 17 anys i ja exposava amb 22.

Els seus inicis van ser amb Joan Fontcuberta i després es va convertir en el fundador del ja desaparegut Grup Alabern, que reunia fotògrafs avantguardistes amb l'objectiu de reivindicar la fotografia d'autor com a expressió artística.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.