Camerata celebra 10 anys de Cantata de Nadal amb una estrena de Guinovart


  • Comparteix:

Més de 150 cantaires s'han aplegat a l'escenari del Teatre-Auditori

Més de 150 cantaires s'han aplegat a l'escenari del Teatre-Auditori

Camerata Sant Cugat ha celebrat aquest diumenge al Teatre-Auditori la 10a edició de la Cantata de Nadal amb l'estrena de l'obra 'Font d'aigua viva', amb música d'Albert Guinovart i lletra de Jordi Pàmies. Una efemèride que situa Sant Cugat com a capital de la creativitat amb deu estrenes en deu anys. Més de 150 cantaires han pujat a l'escenari de l'equipament municipal en una cita ja obligada del Nadal, en la qual s'han pogut escoltar també el Messiah de Haendel i altres nadales. Per primera vegad, la Cantata de Nadal de Camerata forma part de la programació estable del Teatre-Auditori.



Si bé és cert que el Nadal és un temps de tradicions, això no vol pas dir que en aquestes dates no hi hagi lloc per a la innovació. Si més no, aquesta és la màxima que defensa des de fa deu anys l'entitat Camerata Sant Cugat amb la Cantata de Nadal, una cita ja obligada al calendari santcugatenc que un any més ha aprofitat el temps de Nadal per estrenar una obra per a cor mixte, cor infantil i orquestra completa.

Camerata ha celebrat els primers 10 anys de la Cantata de Nadal amb l'estrena de l'obra 'Font d'aigua viva', composta per Albert Guinovart sobre poemes de Jordi Pàmies. Una obra de gran qualitat en cinc moviments que, com explica el director de Camerata Sant Cugat, Xavier Baulies, té una gran profunditat i alegria.

Xavier Baulies

Estem davant d'una gran obra on hi ha moments de tota emoció. La poesia de Pàmies ha inspirat Guinovart a fer una obra molt profunda i molt de Nadal.


La vetllada ha començat amb el tradicional 'Messiah' de Haendel, un clàssic d'aquestes dates que ha comptat amb la soprano Serena Sáenz i el tenor Eduardo Ladrón de Guevara com a solistes. L'estrena de l'obra de Guinovart, a la segona part del concert, ha aplegat més de 150 persones dalt de l'escenari i ha comptat amb la col·laboració de l'actriu santcugatenca Marta Angelat, que ha recitat alguns dels poemes de Pàmies. Aquesta és la tercera vegada que Angelat participa de la Cantata de Nadal, una cita de la qual destaca l'aposta pel talent dels creadors de casa nostra.

Marta Angelat

Com a actriu, que sempre penso en el text, m'agrada molt treballar amb tanta música a l'escenari. És important que cada any s'aposti per una obra nova.


Una suite de nadales populars catalanes i altres cançons de nadal han posat el punt final a una nit que ha demostrat que el nadal inspira la creativitat. Després de deu anys, Camerata Sant Cugat segueix apostant pel talent nacional i la innovació. Una aposta que, com explica Baulies, necessita de la implicació dels organismes públics per aconseguir que Sant Cugat segueixi sent la capital de la creativitat.

Xavier Baulies

La intenció és que si hem de continuar amb aquesta creativitat, necessitem de cert suport. La Cantata ens posa a la capital de la creativitat perquè Sant Cugat porta deu anys estrenant una obra per Nadal, i això és significatiu.


Després de l'estrena d'aquest diumenge al Teatre-Auditori, que per primer any ha inclòs la cantata a la seva programació, 'Font d'aigua viva' s'interpretarà a Tremp i a la Llotja de Lleida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.