La Jove Orquestra de Sant Cugat neix amb una forta vessant solidària


  • Comparteix:

Part dels membres fundadors de la Jove Orquestra Sant Cugat (JOSC), amb el professor Xavier Blanch

Part dels membres fundadors de la Jove Orquestra Sant Cugat (JOSC), amb el professor Xavier Blanch

La Jove Orquestra de Sant Cugat (JOSC) espera convertir-se en un referent musical i distingir-se pel seu marcat caràcter solidari. Aquesta nova entitat cultural i benèfica de la ciutat, formada per més de 40 estudiants de música, s'ha estrenat aquest desembre amb dos concerts, després de quatre mesos d'intensos assaigs per fer realitat un projecte nascut aquest estiu a la piscina del seu director.

La JOSC neix amb la voluntat de diferenciar-se de la resta d'orquestres joves del país. Per aconseguir-ho, tots els seus concerts i activitats sempre seran solidaris i serviran per recaptar diners per a diferents projectes humanitaris.

El president de la JOSC, Pol Vovillamoz, assegura que, sense oblidar la qualitat musical, la vessant benèfica serà una de les senyes d'identitat de l'orquestra.

Pol Vovillamoz

Joves orquestres n'hi ha moltes. Nosaltres volíem ser diferents a la resta. Li hem donat un caire solidari. Tots els guanys aniran dedicats a causes socials.


Diumenge passat van estrenar-se a l'Escola Municipal Victòria dels Àngels i aquest dimarts han ofert una segona actuació a Terrassa. Aquests dos primers concerts han servit per recaptar fons per a la recerca mèdica i per col·laborar amb un banc d'aliments.

La idea va néixer aquest estiu a la piscina del seu director, Patrick Solé, i ha crescut amb l'empenta de set estudiants de música del Conservatori de Sant Cugat. En quatre mesos han reunit més de 40 músics per formar una orquestra solidària que estudia la possibilitat de reconvertir-se en una ONG que sigui capaç de generar els seus fons i projectes.

El president de la JOSC, Pol Vovillamoz, el seu director, Patrick Solé, el seu director tècnic, Òscar Rico, i el cap d'innovació, Nil Ponsa, han passat aquest dimarts pel 'Sant Cugat a fons', a la secció quinzenal del professor de música Xavier Blanch.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.