L'OSSC celebra el Nadal amb valsos, ballet i molt d'humor


  • Comparteix:

L'humor ha estat present durant la vetllada

L'humor ha estat present durant la vetllada

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC) ha celebrat el Nadal aquest cap de setmana al Teatre-Auditori a ritme de valsos, cançons populars catalanes i ballet. En el tradicional concert 'Valsos i Danses' de Nadal, l'orquestra ha interpretat un repertori eclèctic i nadalenc que, amb grans dosis d'humor, ha captivat al públic santcugatenc. Amb la doble cita d'aquest cap de setmana, l'OSSC acomiada un 2014 ple d'activitat i es prepara per celebrar el seu 25è aniversari al 2015.



Diuen que al Japó el Nadal sona a la 9a simfonia de Beethoven. Al nord d'Europa, les festes es ballen a ritme de vals i al centre del continent és inconcebible imaginar-se el Nadal sense els acords d''El Trencanous'. Bevent d'aquestes i altres tradicions, l'Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSCC) ha ofert aquest cap de setmana al Teatre-Auditori un popurri nadalenc que ha captivat al públic santcugatenc.

El concert 'Valsos i Danses' de Nadal ha començat amb l'obertura de 'Fledermaus' de Johann Strauss fill, una opereta d'un dels compositors de valsos més reconeguts del món que ha marcat el to de la vetllada. Durant les més de dues hores que ha durat el concert, el vals ha estat el principal protagonista, amb temes tan coneguts pel públic com 'El Bell Danubi Blau' o la 'Pizzicato Polka', entre d'altres. Un gènere, el vals, que sovint s'ha tingut de menys i que, com afirma el director de l'OSSC, Josep Ferré, és molt més complex d'interpretar del que la gent s'imagina.

Josep Ferré

Tocar valsos pot semblar un gènere menor, però és molt interessant i difícil. Es necessita un aire, una inspiració, un equilibri. És un tema complicat tocar un vals ben tocat.


Per primer cop en la història del tradicional concert de Nadal, el repertori també ha inclòs fragments d''El Trencanous' de Txaikovski, una obra molt vinculada a aquestes dates. El autors catalans també han tingut cabuda al programa. L'OSSC ha interpretat amb vigor 'La vall dels ecos' i 'Festa' de Joaquim Serra i una suite de nadales catalanes de Salvador Brotons.

Un dels clàssics que no ha faltat a aquesta cita ha estat l'humor. Amb simpatia i comicitat, els músics de l'orquestra simfònica han fet una performance humorística utilitzant tubs de plàstic, cascs de treballadors i pales de ping-pong. Un divertimento que ha fet les delícies del públic santcugatenc i és que, com explica Josep Ferré, el concert de Nadal de la simfònica és una cita per viure, no només escoltar.

Josep Ferré

Nosaltres, sobretot, fem música alegre i molt ben tocada. Volem que el públic vagi entrant i participant. Més que per ser escoltat, és un concert per viure'l.


A tres dies d'acomiadar l'any, Josep Ferré mira al 2015 amb optimisme i il·lusió i és que l'any vinent l'orquestra celebra el seu 25è aniversari. Una efemèride que anirà acompanyada de molta música.

Josep Ferré

Aquí a Sant Cugat farem Carmen de Bizet al febrer; per Sant Jordi un concert amb dues estrenes absolutes i a Girona farem 'Una mirada enrere'.


L'Orquestra Simfònica Sant Cugat ha tancat el 2014 aquest cap de setmana al Teatre-Auditori amb un concert potent i nadalenc que ha posat de manifest la capacitat dels seus músics d'interpretar peces de tot tipus. Una qualitat que permet que, després de 25 anys, l'orquestra segueixi endavant amb frescor i vitalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.