L'11è Cicle de Cinema d'Autor arriba al gener amb 12 propostes


  • Comparteix:

Cartell del film 'El viento se levanta'

Cartell del film 'El viento se levanta'

El Cicle Cinema d'Autor torna al gener amb una cartellera que inclou 12 pel·lícules de directors de prestigi com Hayao Miyazaki, Jan Verheyen, Terence Davies i Volker Schlöndorff. En la seva 11a edició el Cicle portarà cada dijous, des de gener fins al març en tres sessions, els films en versió original subtitulada en castellà. El preu de l'entrada és de quatre euros i per als menors de 25 anys de 3 euros, fins dijous de la setmana vinent també es pot adquirir un abonament de 40 euros per als 12 films.

'Het Vonnis' ('El veredicto')
El film belga del 2013 dirigit per Jan Verheyen inicia el cicle dijous de la setmana vinent. La pel·lícula mostra la història d'un matrimoni que és testimoni d'un intent de robatori, en el qual Luc, el marit, intervé deixant al lladre inconscient. Tres setmanes després de l'incident la seva dona mor en un accident i, tot i identificar el culpable, aquest queda en llibertat, fent que des d'aquell moment Luc s'obsessioni a venjar-se la mort de la seva dona.



'Barbecue' ('Barbacoa de amigos')
La pel·lícula francesa dirigida per Eric Lavaine pren el relleu el 15 de gener. En el film es mostra com en el seu 50è aniversari, el protagonista, un home que sempre ha fet bondat i cas als metges, pateix un infart. És a partir d'aquesta experiència que decideix canviar de vida. El film retrata un grup d'amics que mitjançant l'humor francès tracta humor i reflexions existencials.



'How I live now' ('Mi vida ahora')
Ambientada en un futur pròxim, una adolescent nord-americana, és enviada a passar una temporada a casa dels seus cosins al Regne Unit, però una sèrie de conflictes acaba en una gran guerra marcant la vida de tots. El film de Kevin Macdonald que es projecta el 22 de gener fa una reflexió de la fragilitat humana.



'Zwei Leben' ('Dos Vidas')
Basada en fets reals, la cinta alemanya, que arriba el 29 de gener, narra el drama de les dones noruegues que van tenir relacions amb els soldats alemanys durant l'ocupació i la seva posterior vida a l'Alemanya de l'Est. George Maas i Judith Kaufmann descobreixen els danys col·laterals a partir d'una mirada que mostra com la guerra i política intervenen en la vida de les persones.



'Tian zhu ding' ('Un toque de violencia')
El 5 de febrer arriba a Cinesa la fresca i punyent crítica sobre la Xina contemporània, on un desenvolupament colossal conviu amb corrupció i injustícies a través de quatre històries amb quatre personatges que cansades de la situació decideixen prendre acció en una fugida cap endavant.



'Alceste à bicyclette' ('Molière eb bicicleta')
El film dirigit per Philippe Le Guay arriba el 12 de febrer, i mostra com tres anys després que Serge Tanneur deixes definitivament el món de l'espectacle per viure en solitud, un famós actor de televisió està planejant una producció, 'El misantropo de Molière', i vol oferir a Serge el paper principal. Els dos actors es comparen, però compartint el plaer d'actuar junts, treballen per a la tornada de l'actor als escenaris.



'Ne quelque part' ('Mi tierra')
Mohamed Hamidi dirigeix aquest film que narra la història d'un estudiant francès de dret d'origen algerià que ha de tornar al país dels seus avantpassats per evitar la demolició de la casa del seu pare. Allà descobreix els seus orígens i identitat. La història que tracta termes humans des d'un punt còmic arriba el 19 de febrer.



'Kaze tachinu' ('El viento se levanta')
El 26 de febrer arriba a Sant Cugat el film del prestigiós Hayao Miyazaki, que mostra la història de Jiro Horikoshi, un home que sempre havia desitjat volar, pel que crea avions com el Zero, utilitzat a l'atac de Pearl Harbour. El film persegueix el somni de Jiro passant per diversos fets històrics.



'The Deep Blue Sea'
Terrence Davies dirigeix aquest film que arriba a la ciutat el 5 de març amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Als anys 50 Londres viu els efectes de la guerra, i la dona d'un jutge del Tribunal Suprem s'enamora d'un expilot, fet que canvia per complet la seva vida.



'Deux jours, une nuit'
El 12 de març arriba el film protagonitzat per Marion Cotillard, que té un cap de setmana per convèncer els seus companys de feina a renunciar a una paga extraordinària perquè ella pugui recuperar la seva feina.



'Diplomatie' ('Diplomacial')
A punt de retirar-se de París el cònsol suec s'entrevista amb el governador militar alemany, amb la intenció de fer que no voli la ciutat com ha manat Hitler. La pel·lícula, una adaptació d'una obra teatral, es podrà veure el 19 de març.



'Hermosa juventud'
El film espanyol de Jaime Rosales tancat el Cicle de Cinema d'Autor amb la història de dos joves enamorats que lluiten per sobreviure a l'Espanya actual. Els seus limitats recursos els impedeixen avançar com els agradaria. Per guanyar diners decideixen gravar un film eròtic amateur, però el naixement de la seva filla serà el motor dels seus canvis.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.