Riures per als pallassos que ja no hi són


  • Comparteix:

Jordi Martínez, Joan Arqué, Roger Julià, Pep Pascual, Guillem Albà i Oriol Boixader donen vida al muntatge

Jordi Martínez, Joan Arqué, Roger Julià, Pep Pascual, Guillem Albà i Oriol Boixader donen vida al muntatge

L'espectacle 'Rhum' ha reivindicat aquest diumenge la figura del pallasso al Teatre-Auditori. El muntatge s'inspira en l'obra que el desaparegut Joan Montanyès, 'Monti', va escriure per retre homenatge al pallasso italià Jacinto Sprocani, 'Rhum', però que no va poder arribar a estrenar. 'Rhum' ha demostrat a Sant Cugat que els riures són, sense cap mena de dubte, el millor tribut per als pallassos morts.



'Rhum' és un espectacle que parteix de l'obra que el mateix 'Monti' treballava quan va morir fa dos anys i amb el qual volia homenatjar Jacinto Sprocani, el pallasso 'Rhum' dels anys 50 que va morir sol en un hospital. 'Monti' no va poder acabar el projecte i els seus companys 'Monti & Cia', Martí Torras i Jordi Martínez, l'han transformat en un espectacle que conté els millors ingredients del pallasso desparegut i que serveix per dignificar l'ofici del pallasso, la presència dels pallassos al teatre i el teatre de pallassos. Ho ha explicat el dramaturg i director de 'Rhum', Martí Torras.

Martí Torras

El pallasso és un xaman, un doctor que alegra la vida de la gent i la fa feliç amb les seves desgràcies.


Els espectadors han rigut i s'han emocionat amb un muntatge que compta amb música en directe i que arriba a ser tendre, humà i fins i tot cínic. 'Rhum' ha assolit al Teatre-Auditori el millor tribut per als pallassos morts: els riures constants dels espectadors. L'espectacle acaba de ser guardonat amb el Premi Zirkòlika de Circ de Catalunya al millor espectacle de pallassos. El món de l'espectacle viu moments complicats, el del circ no se n'escapa, però premis com aquest ajuden a portar nous espectadors al teatre, tal com ha reconegut l'intèrpret Joan Arqué.

Joan Arqué

El premi ens ha servit per portar nous espectadors al teatre. És un espectacle que aconsegueix arribar al públic de moltes maneres. I això no és fàcil.


Després de l'actuació al Teatre-Auditori, 'Rhum' es podrà veure el 30 de gener a Santa Coloma de Gramenet, al març a Vilafranca, al maig a Sabadell i a Andorra, el 3 de juliol al Circ Cric i a l'octubre l'espectacle s'instal·larà a Madrid.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.