La tecnologia i les emocions es barregen amb 'Harket: Protocolo' al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Cristina Fernández actua en solitari durant tota l'obra

Cristina Fernández actua en solitari durant tota l'obra

El muntatge 'Harket: Protocolo' ha transformat aquest divendres el Teatre-Auditori en un búnquer que ha aïllat l'equipament de qualsevol amenaça externa. L'actiu Cristina Fernández ha interactuat amb un sistema d'intel·ligència artificial, anomenat MAP#2, que ha creat una gran sensació claustrofòbica als espectadors. L'espectacle ha demostrat que la tecnologia pot sumar a la dramatúrgia.



'Harket: Protocolo' és un muntatge interdisciplinar, que barreja la dansa, la interpretació, la música i el disseny amb el 'videomapping'. Aquests són els elements que permeten convertir un escenari teatral en un búnquer aïllat del món. L'espai està controlat per un sistema d'intel·ligència que el personatge Cristina Harket, que interpreta l'actriu i ballarina Cristina Fernández, ha d'alimentar a través de la seva activitat física i mental. La ballarina ha explicat a Cugat.cat que aquest és un muntatge que la deixa exhausta. De fet ella, tota sola, és capaç de generar grans sensacions de solitud, aïllament i sobretot claustrofòbia.

Cristina Fernández

El personatge viu una gran angoixa i es mou a una velocitat física que agobia molts espectadors.


El muntatge, ple de matissos i reflexions, vol aprofundir amb la necessitat que tenim les persones de crear dependències inexplicables. Ho ha explicat el director del muntatge, Juan Pablo Mendiola.

Juan Pablo Mendiola

El muntatge reflexiona sobre la gran dependència que hem agafat a la tecnologia, portem la nostra vida al telèfon mòbil i cada vegada depenem més d'aquests aparells.


L'obra, guanyadora del Premi de teatre BBVA 2014, seguirà ara de gira per Granollers i Terrassa i després visitarà diferents ciutats espanyoles. Paral·lelament, però, la companyia prepara un nou muntatge que tornarà a descobrir noves relacions entre el món de la tecnologia i les emocions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.