Jaume Ferrer publica 'Aians', la seva primera novel·la


  • Comparteix:

Fragment de la portada / Foto: Arola Editors

Fragment de la portada / Foto: Arola Editors

L'escriptor mallorquí resident a Sant Cugat Jaume Ferrer s'estrena en el camp de la novel·la amb 'Aians' (Arola Editors 2014), una història coral sobre Mallorca. El llibre, que transcorre en un poble imaginari, retrata l'illa a través de cinc veus de diverses generacions.

Des d'adolescents fins a persones que van viure la Guerra Civil i el franquisme, 'Aians' relata les relacions entrecreuades de personatges de diverses edats durant tres dies. El llibre explora el passat de l'illa, però també posa de manifest la seva vessant turística i mostra els contrastos entre l'antiga i la nova societat. A més, Ferrer combina el català estàndard amb el mallorquí dialectal i les expressions típiques de l'illa. D'aquesta manera, l'autor plasma la varietat lingüística de Mallorca i, alhora, s'endinsa en les ambicions individuals i el pes de la memòria, tal com ha explicat Ferrer.

Jaume Ferrer

A aquest poble es van creuant des d'adolescents fins a generacions de joves i gent que va viure el franquisme. També hi ha un personatge que havia viscut la guerra.


Aquesta és la primera novel·la de Jaume Ferrer, que el 2007 va guanyar el Premi 7lletres amb el llibre de relats 'La llum dels orfes'. L'escriptor, que treballa com a pneumòleg, va publicar el 2012 el seu segon llibre de relats, 'Falenes'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.