La Biblioteca del Mil·lenari registra 217.000 usuaris durant el 2003


  • Comparteix:

Un 15% dels santcugatencs ja té el carnet de la Biblioteca.

Un 15% dels santcugatencs ja té el carnet de la Biblioteca.

Més de 217.000 santcugatencs van fer ús de la Biblioteca del Mil·lenari durant l'any passat. En total, 38.000 persones van sol·licitar un préstec i es van fer més de 4.000 nous carnets de soci. Amb aquestes noves altes, en aquests moments, un 15% dels santcugatencs disposa ja del carnet de préstec de la Biblioteca del Mil·lenari.

En total, durant el 2003, es van consultar més de 100.000 documents i 38.000 persones van ser usuàries del servei de préstec. D'aquesta manera, la Biblioteca del Mil·lenari fa un salt quantitatiu endavant i registra un total de més de 217.000 usuaris.

Per la tinent d'alcalde de Serveis personals, Àngels Solé, aquesta xifra demostra que la Biblioteca és cada vegada més utilitzada pels santcugatencs que veuen en l'equipament situat al Pla del Vinyet el lloc on poder trobar, no només llibres, sinó també altre material com ara discs compactes, DVDs o vídeos.

Àngels Solé

Un 15% tenen carnet. Això demostra que els santcugatencs fan ús de la Biblioteca i que no som una ciutat dormitori.


Durant l'any passat es van fer més de 4.000 nous carnets de préstec, i ara mateix 10.000 persones ja gaudeixen dels avantatges que suposa ser membre de La Xarxa de Biblioteques de la Diputació. Angels Solé ha explicat que el fet que Sant Cugat s'hagi adscrit a les biblioteques de la xarxa ha estat un revulsiu important i que la mitjana ha estat d'entre 3 i 4 nous carnets diaris:

Àngels Solé

El fet de ser a La Xarxa de Biblioteques ha estat un factor revulsiu. Hem fet nous carnets i hem hagut de renovar els vells.


En total, la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona ha efectuat, durant el 2003, 8'6 milions de préstecs amb un augment del 26'4%. L'accés a Internet ha seguit augmentant també en un 30%.
Pel que fa el Vallès Occidental, la població amb carnet ha augmentat un 37% mentre el servei de préstec ha crescut en un 44%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.