Sant Cugat aporta set exposicions a la Primavera Fotogràfica 2004


  • Comparteix:

Pere Formiguera serà la musa de l'any 2004.

Pere Formiguera serà la musa de l'any 2004.

Sant Cugat participa amb set exposicions en la Primavera Fotogràfica 2004 que enguany compleix la dotzena edició amb més de 275 exposicions repartides per tot Catalunya. La mostra de Pere Formiguera a la Canals Galeria d'Art, una exposició de l'artista valldoreixenc Adolf i tres mostres al Cafè Belgrado són algunes de les aportacions santcugatenques a aquest certàmen que mostra el més innovador del panorama fotogràfic actual.

Sota el títol d'Atrapant', el Cafè Belgrad acull una exposició de fotografies d'Estel Margarit Vinyals. És una de les aportacions de Sant Cugat al certàmen Primavera Fotogràfica 2004 que es reparteix en 53 municipis d'arreu de Catalunya.

Fins el mes de juny diversos espais culturals com ara museus, galeries, centres culturals o escoles d'imatge es converteixen en espais d'aquesta mostra, organitzada pel Departament de Cultura, que pretén recuperar el patrimoni fotogràfic.

Aquest any, la Primavera fotogràfica introdueix reflexions i propostes a l'entorn de la fotografia digital, un canvi tecnològic fonamental pel món de la fotografia. És el cas de l'artista local Adolf, que presenta 'Seqüències digitals' al Centre d'Art Enfoc, una mostra de nus, retrats i altres obres fotogràfiques treballades íntegrament amb càmeres digitals, webcams i escàners.

Adolf

L'exposició és tot en digital, per exemple hi ha una vista del carrer Major sencer, això amb una càmera normal seria difícil, en canvi la tecnologia digital et facilita la feina.


L'altra aportació santcugatenca és l'exposició de Pere Formiguera que fins el 30 d'abril es pot veure a la Canals Galeria d'Art. La mostra permet veure com Formiguera estudia els enquadraments i la llum per explorar la forma. Així ho ha explicat el galerista Josep Canals:

Josep Canals

És un fotògraf emblemàtic, altament reconegut, té obres al Moma i als principals museus europeus. Calia que la nostra Galeria acollís aquest santcugatenc tan important


Recordem que, a més, el fotògraf santcugatenc ha estat escollit com a Musa de l'Art de la Nit de l'Art d'enguany.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.