La fotografia d'autor local recorda l'herència de Pere Formiguera


  • Comparteix:

La mostra ja es pot veure a la Casa de Cultura

La mostra ja es pot veure a la Casa de Cultura

L'exposició 'Pere Formiguera, homenatge' ha obert les portes aquest dimecres amb l'objectiu de posar en valor la tasca del desaparegut artista a l'hora d'impulsar la fotografia d'autor. La Casa de Cultura acull fins al 14 de març aquesta mostra, que conté 65 fotografies de Jordi Camí, Lluís Ribas i Portillo, Llorenç Pie, Carles Cabanas, Miquel Abat, Maite Llasera i Joan Roig.

Imatges de paisatges naturals, detalls com copes de beure i ciutats com Beirut són alguns dels temes que tracten aquesta mostra. La seva intenció és rememorar el llegat de Formiguera i, especialment, la seva feina per impulsar i consolidar les bases de la fotografia d'autor a Sant Cugat i Catalunya. El comissari de l'exposició i participant, Miquel Abat, ha destacat el fet que diversos fotògrafs amb estils diferents hagin posat en comú les seves obres sota el 'paraigua' de la fotografia d'autor.

Miquel Abat

Aquesta exposició és un nou homenatge. També es rellevant que apareguin autors diferents però amb el nexe comú de la fotografia d'autor.


Abat també s'ha mostrat convençut que les bases de la fotografia d'autor de Catalunya dels últims temps es basen en alguns treballs que va fer l'artista local.

Miquel Abat

Nosaltres som fills intel·lectuals d'en Pere Formiguera. La fotografia d'autor actual catalana es basa en la seva manera de fer.


L'exposició se situa en els actes del primer aniversari de la mort de l'artista, la iniciativa coneguda com a Any Pere Formiguera. El seu protagonista va morir a principis de maig del 2013.

Les dues properes i últimes mostres de record seran les exposicions 'Ars Photographica' i 'Comissariats i col·laboracions', que s'inauguraran el 4 de març.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.