Els Caparrots de Sant Cugat tindran una diada a l'abril


Temes relacionats

Sant Cugat es torna a quedar sense Caparrot de l'Any (14/mai/12)


  • Comparteix:

La nova diada dels Caparrots serà el 26 d'abril / Foto: Localpres

La nova diada dels Caparrots serà el 26 d'abril / Foto: Localpres

Els Caparrots de Sant Cugat tindran una diada pròpia. La cita serà el diumenge 26 d'abril i servirà per presentar un nou capgròs. A més, l'entitat vol recuperar el Caparrot de l'Any i espera poder fer-ho l'any vinent, tot i que desvincularà aquesta iniciativa del programa d'activitats de la Festa Major.

Els Caparrots de Sant Cugat estrenen un nou any ple de reptes i novetats. El primer és l'organització d'una diada pròpia, el diumenge 26 d'abril al matí, que s'ha de mantenir durant els propers anys. Es tracta d'una cercavila de capgrossos i caparrots pels carrers de la ciutat, que tindrà la presència de dues colles convidades, encara per confirmar. Després de cinc anys de trajectòria com a entitat, la presidenta de la colla, Sònia Igual, creu que els ha arribat el moment de tenir un dia propi que permeti difondre la cultura tradicional.

Sònia Igual

Igual que altres entitats, volem tenir la nostra diada i acostar el món dels capgrossos a la població de Sant Cugat


Aquesta diada també servirà per presentar un nou capgròs, una de les figures que llueixen els infants de la colla. El nom del ninot és encara una sopresa i se sumarà als sis capgrossos i set caparrots que té l'entitat.

A més, l'entitat vol recuperar el Caparrot de l'Any, que es va deixar de fer el 2009 per motius econòmics. Aquest reconeixement s'entregava de manera habitual per Festa Major a una persona il·lustre de Sant Cugat en forma de capgròs. La presidenta de la colla ha avançat que, si s'acaba signant un conveni amb l'Ajuntament, la iniciativa es podrà reprendre el 2016. Igual ha explicat que la intenció és entregar aquest guardó durant la nova diada dels Caparrots i no durant la Festa Major com era habitual.

Sònia Igual

La nostra intenció ha estat recuperar aquest guardó, en un acte fora de la Festa Major.


Els Caparrots de Sant Cugat són l'única entitat de cultura tradicional que encara no té cap conveni amb l'Ajuntament, sinó que es finança únicament amb una subvenció de 750 euros a l'any. Tot i així, les dues parts han iniciat les converses per abordar aquesta qüestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.