Una seixantena d'activitats farà viure de prop la cultura amb la XCCP


  • Comparteix:

El programa 'Viu la cultura de prop' de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP) creix en activitats, cicles i espais. De febrer a juny, una seixantena de propostes es repartiran pels equipaments culturals, als quals s'afegeixen enguany el Centre d'Art Maristany i la sala d'exposicions del Casal de Mira-sol.

Es tracta d'una programació que aplega cinc eixos en la seva oferta: donar cabuda als espectacles professionals en coordinació amb el Teatre-Auditori, als músics locals, a les propostes de debat i reflexió, als artistes que fan residències al municipi i als diferents agents culturals santcugatencs. En definitiva, ha dit la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, és una plataforma de la cultura.

Susanna Pellicer

Un dels objectius principals és oferir una plataforma als agents culturals de la ciutat. Més de la meitat són propostes santcugatenques.


Per tant, l'accent local serà una de les apostes de la nova temporada i exemple d'això és la incorporació dos nous cicles que acollirà el Bar MUT del Casal TorreBlanca. D'una banda, serà l'escenari d'un cicle de música de diferents estils amb artistes locals. Tindrà lloc els dijous a dos quarts de nou del vespre, amb entrada gratuïta i amb la col·laboració de JazzenViu. A més, el MUT encabirà un cicle de teatre de petit format, els diumenges a dos quarts de set de la tarda amb entrada gratuïta i la col·laboració dels Tallers de Teatre Sílvia Servan. Les propostes aniran a càrrec d'entitats i artistes locals.

Una altra novetat són les ballades de 'lindy hop' a la fresca a la plaça de Can Quitèria amb el nom de 'Vermut & swing'. Tindran lloc un diumenge al mes, de dotze a dues del migdia. Aquests nous cicles s'afegeixen als del documental del mes, el de conferències al Xalet Negre i al d'exposicions. En aquest cas, s'incorporen el Centre d'Art Maristany i la sala d'exposicions del Casal de Mira-sol com a nous espais.

A banda de les novetats en espais i cicles, la nova programació també tindrà noms propis. Destaquen el concert d'Amarcord, 'L'alè de la vida' amb Mercè Arànega i Anna Güell, i Marina BBFace, entre d'altres propostes. No hi faltaran la dansa, les propostes familiars ni la poesia, que ompliran fins al juny els set equipaments locals que formen part d'aquesta xarxa.

El regidor de Joventut, Raül Grangé, ha afirmat que l'ampli ventall de l'oferta demostra que Sant Cugat té una cultura no elitista.

Raül Grangé

Fem una cultura no elitista. A vegades se'ns acusa que fem cultura cara i amb aquest programa es veu que hi ha una cultura ben viva i de molta qualitat.


Uns 3.500 espectadors van assistir a la programació d'octubre-gener. Amb la nova programació, s'espera créixer també en públic gràcies al nombre de propostes i a la diversitat d'aquestes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.