Can Quitèria serà l'Espai Grau-Garriga abans del 2017


Temes relacionats

La masia de Can Quitèria, possible ubicació d'un Espai Grau-Garriga (18/des/13)


  • Comparteix:

Moment de la descoberta de la placa

Moment de la descoberta de la placa

La masia de Can Quitèria serà un espai dedicat a l'obra de Grau-Garriga, segons ha afirmat l'alcaldessa, Mercè Conesa, aquest diumenge. L'Ajuntament ja disposa del projecte d'obres per rehabilitar l'edifici i preveu que es pugui inaugurar entre el 2016 i el 2017.

L'equip de govern vol que Sant Cugat sigui 'ciutat Grau-Garriga', un projecte que pretén convertir el municipi en un referent artístic internacional. Per això, el consistori durà a terme diverses accions per aconseguir-ho. Una d'elles serà convertir la masia de Can Quitèria en un espai de centralitat dedicat a l'obra de l'artista, tal com ha explicat l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Hi podrem ubicar la centralitat Grau-Garriga. És una zona molt pròxima on va viure l'artista i, com que és una masia, reflecteix un concepte molt present en la seva obra.


A més, l'Ajuntament vol impulsar, juntament amb la família, la Fundació Grau-Garriga. També es crearà un itinerari que recorri els espais relacionats amb l'artista al municipi, com la Casa Aymat i l'edifici on va néixer, ubicat al carrer de Sant Antoni número 42. A la façana d'aquest habitatge s'ha col·locat aquest diumenge una placa per retre homenatge a Josep Grau-Garriga . Un dels familiars de l'artista, Ramon Grau, ha recordat les vivències de Grau-Garriga a la casa.

Ramon Grau

En aquesta casa va viure-hi 30 anys. Aquí es va formar, va compartir la seva joventut i la seva infantesa. Sant Cugat va marcar per sempre més la seva obra.


Una àmplia representació política i cultural ha assistit a l'acte de descoberta de la placa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.