La coral de La Unió busca cantaires


Temes relacionats

La Unió i l'Ajuntament completen la reubicació de les seccions (28/gen/15)

La nova Unió Santcugatenca serà una realitat a finals de 2017 (18/set/14)

La Unió es posarà al dia amb una rehabilitació integral (25/jul/14)


  • Comparteix:

La coral de La Unió en una actuació anterior / Foto: Localpres

La coral de La Unió en una actuació anterior / Foto: Localpres

La coral de La Unió Santcugatenca torna a fer una crida per incorporar nous cantaires ja que, en només tres anys, la formació ha perdut 19 membres. Els interessats a formar part de l'agrupació musical han de contactar amb la coordinadora de la coral, Montserrat Tizón.

Una de les entitats amb més història de Sant Cugat, La Unió Santcugatenca, necessita cantaires per a la seva coral. La coordinada del cor, Montserrat Tizón, ha explicat a Cugat.cat com l'entitat, fundada el 1899, ha disminuït en nombre cantaires de manera dràstica en els últims tres anys.

Montserrat Tizón

Quan jo vaig entrar eren 30 membres, i ara som 11 socis, i cinc persones de reforç, però no és suficient.


Una de les causes a les quals Tizón atribueix aquesta baixa de membres és el fet que l'entitat hagi estat reubicada al Xalet Negre, per les obres de rehabilitació de La Unió. Una altra dificultat afegida, ha dit Tizón, és el preu de la inscripció, de 10 euros mensuals, que permet pagar als mestres de cant, tot i que moltes persones 'no vulguin assumir aquest cost'.

L'agrupació té l'objectiu de seguir creixent i és per això que fa una nova crida a persones d'entre 40 i 50 anys que 'tinguin voluntat, bona oïda i bona veu'. Els interessats poden formar-hi part, tot i que no tinguin coneixements musicals.

Malgrat el baix nombre de cantaires, l'entitat no preveu renunciar a cap de les activitats previstes per a aquest 2015. El primer cap de setmana d'abril la coral participarà en la celebració de les Caramelles i també es prepara per fer el tradicional cant de Festa Major, a més de diferents intercanvis i trobades amb altres corals ja programades durant el curs.

Aquesta no és la primera vegada que la formació demana més col·laboració entre els santcugatencs per mantenir viva la coral. Ja ho va fer el 2013, durant la cantada de les Caramelles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.