Sant Cugat farà entre els dies 28 d'abril i 1 de maig 'Un gest per la Pau'


  • Comparteix:

Pepa Sala, president de l'Esbart, i Joan Serra, director de l'espectacle

Pepa Sala, president de l'Esbart, i Joan Serra, director de l'espectacle

Sant Cugat acollirà, entre els dies 28 d'abril i 1 de maig, diverses activitats a l'entorn de la dansa i la música tradicional del Mediterrani. Aquesta iniciativa es tancarà amb l'espectacle 'Un gest per la pau', a càrrec de l'Esbart Sant Cugat, Factoria Mascaró i companyies d'arreu de la conca mediterrània. Aquesta activitat s'emmarca dins les activitats organitzades a la ciutat amb motiu del Dia Internacional de la Dansa i la programació del Fòrum de les Cultures.

Sota el títol 'Un gest per la pau', la nostra ciutat acollirà a finals d'aquest mes diverses activitats relacionades amb la música, la dansa i les cultures dels pobles mediterranis.

La proposta, produïda per Vesc i coorganitzada per l'Ajuntament i la Fundació Centre de Dansa Catalana i Cultura Popular Eugeni Cabanas, té l'objectiu d'acostar les diferents cultures que conviuen a l'arc del Mediterrani i utilitzar-les com un vehicle per la convivència i la pau. Per la tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, cal utilitzar aspectes com la música o la dansa per difondre valors com la diversitat i el mestissatge.

Àngels Solé

Aquestes activitats ens han de servir per incidir en la idea que és la cultura que fomenta la coneixença i el respecte la que serveix com un instrument de pau.


Amb aquesta voluntat, durant 4 dies la nostra ciutat acollirà tallers sobre ritmes àrabs, dansa oriental o dansa grega, així com activitats gratuïtes a les escoles, per donar a conèixer aquestes cultures als joves santcugatencs.

La proposta culminarà el dia 1de maig amb una mostra de dansa i degustacions gastronòmiques i amb l'espectacle 'Un gest per la pau', a càrrec de l'Esbart Sant Cugat, els Bastoners, Factoria Mascaró i companyies de ballarins procedents del Marroc, Grècia i Turquia.

A més, des de l'Esbart han preparat una petita coreografia on, a base de determinats gestos, s'exemplifiqui aquest missatge de pau. Joan Serra, un dels directors de la iniciativa, explica que la voluntat és ensenyar aquest ball perquè tothom hi pugui participar.

Joan Serra

És una frase de moviment que representa el sentit de la pau i que intentareem ensenyar perquè la pugui ballar tothom.


Les activitats d'Un gest per la pau' acabaran la nit de l'1 de maig amb una festa al Parc de Ramon Barnils on sota el nom de 'Taverna de Dansa', tothom està convidat a dir la seva i participar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.