El Teatre-Auditori fa una aposta pel català en un 73% de la seva programació


  • Comparteix:

'Por amor al arte' ha estat una de les obres en castellà.

'Por amor al arte' ha estat una de les obres en castellà.

El Teatre-Auditori, al llarg dels seus 10 anys d'existència, ha programat un total 119 espectacles en català, el que representa el 73% del total de la seva programació. En les seves 11 temporades, a més, el Centre Cultural ha participat en un total de 34 produccions, 32 de les quals han estat en llengua catalana. L'única excepció ha estat aquest trimestre on, excepcionalment, cap producció és en català a causa, asseguren, de les 'restriccions' que imposa el calendari de les companyies.

El Teatre-Auditori ha fet una aposta clara per la llengua catalana des de la seva inauguració. Així ho ha assegurat la tinent d'alcalde de Serveis Personals amb les dades a la mà.

En total, s'han programat 162 espectacles, dels quals 119 han estat en català, el que representa un 73% de tota la programació. Per tant, el castellà s'ha utilitzat només en un 27% dels espectacles sense comptabilitzar l'òpera o el teatre en altres llengües.

Àngels Solé

Aquest trimestre ha estat molt exepcional. És un fet conjuntural. La línia al llarg d'aquests 10 anys ha estat molt clara pel català.


És més; hi ha hagut sis trimestres on tota la programació ha estat totalment en català.

Per Àngels Solé, el Teatre-Auditori també ha fet una aposta clara pel català en les produccions. De fet del total de 34 produccions en què ha participat el Centre Cultural, 32 són en català i només dues en castellà.

Aquestes dades surten ara a la llum després d'algunes crítiques rebudes perquè en la programació d'aquest trimestre no hi ha ni un sol espectacle en la nostra llengua. Des de Cultura s'ha volgut explicar que aquest fet és 'conjuntural' i que els compromisos de les companyies són les que determinen el calendari de la programació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.