L'aplec de Sant Medir reivindica la convivència amb una diada primaveral


  • Comparteix:

Centenars de persones s'han reunit aquest dimarts a l'ermita de Sant Medir per commemorar la diada del copatró de la ciutat. El bon ambient i un dia primaveral han estat els protagonistes d'una jornada festiva que ha comptat amb la presència de les delegacions de la ciutat italiana d'Alba, agermanada amb Sant Cugat, i la localitat extremenya de La Haba, que ho estarà properament. Sardanes, gegants, castells i bastoners s'han sumat a l'aplec un any més i han animat l'esplanada del Miracle amb les seves actuacions.

La diada ha començat de bon matí amb el cercavila dels banderers d'enguany, l'Entitat Sardanista de Sant Cugat, que ha arribat a la plaça de Barcelona, on l'alcaldessa ha rebut el penó del copatró de la ciutat i ha donat el tret de sortida a la romeria. El president de l'Entitat Sardanista, Josep Miró, ha expressat l'alegria que suposa poder ser els protagonistes de la festa per un dia.

Josep Miró

Per a nosaltres poder ser protagonistes de la festa local i poder desfilar per la ciutat és una enorme alegria.


Al migdia, les entitats de cultura tradicional i els banderers han anat arribant a l'ermita de Sant Medir, on gràcies a un clima de primavera s'hi acumulaven centenars de persones vingudes de Sant Cugat i dels diversos barris de Barcelona que també celebren aquesta festa. A l'esplanada del Miracle, famílies i amics s'han reunit un any més per gaudir d'aquesta diada de germanor que enguany ha comptat amb la presència de dues delegacions convidades per l'Ajuntament, la de la ciutat italiana d'Alba, agermanada amb Sant Cugat, i la del municipi extremeny de La Haba, que ho estarà properament.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat el clima de convivència que es viu a la festa de Sant Medir i que ha volgut compartir amb les delegacions convidades.

Mercè Conesa

És una festa de fraternitat. Volem compartir l'amor a aquest espai comú, l'amor a Collserola i a aquest indret que és Sant Medir.


L'alcalde de La Haba, Juan Pedro Rodríguez, assegura que marxa molt satisfet de la seva visita a Sant Cugat i reconeix que ha gaudit molt de la diada de Sant Medir.

Juan Pedro Rodríguez

Hem aprofitat al màxim el nostre temps aquí i la festa local. Marxem molt satisfets pel tracte que hem rebut de la gent de La Haba que viu a Sant Cugat i de l'Ajuntament.


L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, també ha estat present a l'aplec i ha estat l'encarregat d'entregar la medalla d'or de la Federació de Colles de Sant Medir a la Penya Regalèssia, protagonistes també l'any passat amb el seu 75è aniversari.

Al llarg de la jornada, els Geganters, els Castellers, els Bastoners i l'Entitat Sardanista han actuat a l'esplanada, acompanyats en tot moment pel bon temps i el bon ambient.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.