'L'Italiana in Algeri' mostra la vessant més divertida de l'òpera al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

La mezzosoprano Laura Vila durant la funció al Teatre-Auditori

La mezzosoprano Laura Vila durant la funció al Teatre-Auditori

L'òpera 'L'Italiana in Algeri' de Gioacchino Rossini ha aterrat aquest divendres a l'escenari del Teatre-Auditori de la mà dels Amics de l'Òpera de Sabadell. El muntatge ha barrejat l'estil més seriós amb l'òpera més còmica, en una posada en escena i uns cantants que han convençut el públic santcugatenc.



'L'Italiana in Algeri' és una òpera capaç de barrejar l'estil alegre i més còmic amb l'òpera clàssica més seriosa. La història presenta la Isabella, una italiana que se'n va a Algèria per aconseguir la llibertat del seu amant, Lindoro, esclau d'un home molt poderós al país, Mustafà.

La mezzosoprano Laura Vila ha estat l'encarregada de donar vida i veu a Isabella, el baix-baríton Toni Marsol a Mustafà i el tenor Jordi Ribalta a Lindoro. La presidenta dels Amics de l'Òpera de Sabadell, Mirna Lacambra, ha explicat a Cugat.cat que aquest muntatge requereix d'unes grans habilitats dels cantants.

Mirna Lacambra

Tots els cantants han de tenir una gran gràcia artística per poder configurar bé els diferents personatges. És una òpera que els requereix un gran esforç.


L'escenografia colorida i lluminosa ha contribuït a dotar d'alegria el muntatge que en molts moments ha fet somriure els espectadors. La de Sant Cugat ha estat l'última funció d'aquesta òpera que es va estrenar al Teatre La Faràndula de Sabadell i ha passat també pels escenaris del Teatre Fortuny de Reus i el Teatre Kursaal de Manresa. Lacambra ha deixat clar, però, que l'escenari del Teatre-Auditori és el preferit dels Amics de l'Òpera de Sabadell.

Mirna Lacambra

Jo diria que l'escenari del Teatre-Auditori és on ens sentim millor. Sempre que venim a Sant Cugat venim a gaudir.


L'òpera tornarà al Teatre-Auditori a mitjans de maig amb 'Turandot', l'última òpera de Puccini.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.