Nadia Ghulam omple d'esperança el Teatre-Auditori amb la seva història


  • Comparteix:

Nadia Ghula enllaça el seu passat a Kabul amb el seu present a Badalona

Nadia Ghula enllaça el seu passat a Kabul amb el seu present a Badalona

El documental escènic 'Nadia' ha sacsejat aquest dimecres l'ànima dels espectadors del Teatre-Auditori. La mateixa protagonista, Nadia Ghulam, ha dibuixat amb l'ajuda d'imatges i les seves paraules contundents com va ser la seva vida durant els 10 anys que es va fer passar per home per sobreviure a l'Afganistan. L'energia d'aquesta dona afganesa, capaç d'aconseguir l'impossible, ha omplert d'esperança la sala santcugatenca.



Nadia Ghulam tenia només 8 anys quan va patir greus ferides en un bombardeig a l'Afganistan. La seva mare li explicava contes i la va salvar. Però amb el règim talibà va decidir fer-se passar per un home per sobreviure. Aquesta és a grans trets la història d'una dona que sobrepassa qualsevol llindar de l'autosuperació, i que explica tot el que va viure en primera persona durant 10 anys per si el seu cas serveix d'ajuda. Ho ha explicat a Cugat.cat.

Nadia Ghulam

La meva història pot ajudar. I em sento feliç. A vegades però, en funció del dia que tinc, tants records m'afecten.


La peça documental té una dosi exponencial de veritat, la història d'una dona que és capaç de situar-se davant d'un públic i explicar amb naturalitat la seva vida. Diu la protagonista que a ella la por la sana, l'ajuda a superar-se i, per aquest motiu, tot i la duresa del seu passat, assegura que cal encarar la vida amb alegria i, com el seu nom indica, amb molta esperança.

Nadia Ghulam

Jo l'únic que vull és que el públic surti content. Perquè tot és possible. I sempre ens hem de quedar amb els records més bonics.


El documental escènic impactarà a partir d'ara els espectadors de Valls, Badalona i, fins i tot, Berlín, les properes ciutats que podran encarar-se a una història que demostra que la realitat supera qualsevol ficció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.